Ostali sportovi

Zlato za Azerbajdžan

Vedran Attias • ponedjeljak, 11.08.2008.
Zlato za Azerbajdžan

Treći dan Olimpijskih igara u Pekingu bit će zapamćen u Azerbajdžanu u koji ide prvo zlato. Po "kratkom postupku" je u finalu do 73 kilograma slavio Elnur Mammadli...

Prije nego što smo gledali muško finale u nešto težoj kategoriji, pred publiku su izašle Giulia Quintavalle iz Italije i Deborah Gravenstijn iz Nizozemske u ženskom finalu do 57 kilograma. Talijanka je bila bolje pa je tako na svojim prvim Olimpijskim igrama uzela zlatnu medalju dok je Nizozemka, koja je u Ateni uzela broncu, u Pekingu uspjela doći do srebra. Naravno, Talijanka je bila presretna uspjehom: "Od početka sam vjerovala kako je moguće uzeti zlato. Ovo je veliki uspjeh cijele momčadi."

U muškom finalu do 73 kilograma očekivano je slavio svjetski broj jedan - Elnur Mammadli. Za osvajanje prve zlatne medalje za Azerbajdžan trebalo mu je samo 13 sekundi. Naime, točno toliko mu je trebalo kako bi pobjedio Wan Ki-Chuna pa je tako i više nego očito kako je ovaj Azerbajdžanac uvjerljivo najbolji na svijetu. "Ja sam olimpijski pobjednik i duboko se klanjam svojem narodu", rekao je Mammadli nakon osvajanja zlatne medalje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!