Ostali sportovi

Najava dana - utorak

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 11.08.2008.
Najava dana - utorak

Mogu li naše tri reprezentacije ponoviti uspjeh od nedjelje? To je glavno pitanje što se naših predstavnika na OI tiče uoči četvrtog natjecateljskog dana pekinških OI...

Opširnije najave utakmica naših reprezentacija već ste mogli pročitati na Sportnetu, pa tek ukratko - rukometaše (3.00 po hrvatskom vremenu), lišene usluga Ivana Balića, ali s Domagojem Duvnjakom spremnim za glavne uloge, čekaju neugodni, ali ipak ne toliko kvalitetni Brazilci, pa se i bez Balića nadamo novoj pobjedi.

Košarkaši, prepuni samopouzdanja (nadamo se ne i previše) čekaju europske prvake Ruse s vjerom da im mogu pomrsiti račune i tako se približiti izbjegavanju SAD-a u četvrtfinalu. Košarkaše ćemo pratiti odmah nakon rukometaša, njihova utakmica počinje u 5.15.

Program završavaju vaterpolisti, koje čeka i najteži protivnik - Srbija. U 9.20 vaterpolisti kreću u ogled protiv Ajkula koji će pobjedniku najvjerojatnije donijeti izravan plasman u polufinale, pa je stoga suvišno naglašavati važnost susreta.

Nakon niza loših nastupa plivača, nadamo se popravku dojma od strane onog najboljeg, Duje Draganje, kojeg čekaju kvalifikacije na 100 metara slobodno, u 12.51 prema trenutnom rasporedu.

Nastavljaju s natjecanjem i jedriličari, osim Ivana Kljakovića Gašpića kojeg čeka slobodan dan, a po prvi puta nastupit će LUka Radelić i Mateja Petronijević. Očekujemo i nastup Marina Čilića protiv Fernanda Gonzaleza u drugom kolu teniskog turnira.

Oči svjetske javnosti opet će biti uperene prema Water Cubeu gdje Michaela Phelpsa čeka treće finale, ovoga puta na 200 metara slobodno. Može li težak raspored slomiti nevjerojatnog Amerikanca? Ovo bi mogla biti utrka gdje bi njegova misija "osam zlata" mogla završiti, jer čekaju ga vrlo opasni protivnici.

Osjeti se kako se OI zahuktavaju, u utorak će se dijeliti čak 19 kompleta medalja. Zanimljivo će biti na gimnastici gdje će se SAD, Kina, Njemačka, Francuska, Japan, Rumunjska, Rusija i Južna Koreja boriti za naslov najbolje muške momčadi.

Nastavljaju se i muška momčadska natjecanja - bit će izvrsno na košarci, ali i u rukometu i vaterpolu gdje nas čekaju sjajni mečevi. Sve u svemu, još jedan pravi olimpijski dan, a mi se samo nadamo da će naše tri reprezentacije nastaviti kako su krenule. Njihove nastupe moći ćete, kao i do sada, pratiti uživo na Sportnetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!