Nogomet

Igra bez rezultata

Mario Lešković • utorak, 12.08.2008.
Igra bez rezultata
Foto: Kristijan Komarica

Nakon susreta s Rijekom ima nekih novosti. Naime, (tek) u trećem kolu obje momčadi osvojile su prvi bod. Za ostanak u ligi biti će potrebno početi sakupljati malo češće bodove da ne bi opet pred kraj prvenstva bilo paljbe po sucima ili nekim višim interesima...

Inter je osvojio prvi bod. To nije ono što su očekivali, iako protivnik "na papiru" nije bio lagan. U goste je stigla Rijeka koja je loše krenula u sezonu, a ambicije su im ipak bile za sami vrh tablice. I trener Bračun je prije utakmice rekao: "Ja bih radije da Rijeka ima svih šest bodova jer bi nam u tom slučaju bilo lakše. Ovako se misle vaditi na nama." I tako je bilo.

Rijeka nije odmah jurnula po rezultat, nego je Interu prepustila terensku inicijativu koju domaći napadači nisu uspjeli materijalizirati. Rijekinim stoperima malo je olakšao i Bračun jer je u igru postavio samo jednog klasičnog napadača, Sivonjića dok je Dodik ostao na klupi. Želja Bračuna je bila da se napadu pridodaju krilni igrači, Kukec i Bule, ali barem u prvom poluvremenu Sivonjić je bio odsječen od ostatka momčadi.

Još ni sad nije shvatljivo da Gulić igra poziciju veznog gdje, unatoč njegovoj solidnoj tehničkoj potkovanosti, njemu nije mjesto i jednostavno je ugušen u moru veznjaka. Brašnić ovaj put nije pokazao zašto je pozvan u reprezentaciju BiH, bio je nesiguran, posebno u istrčavanjima. Uvijek bi krenuo, pa se vratio na liniju. Obrana nije griješila, barem ne kardinalno, pa njima ovaj put prolazna ocjena za prikazano. Vezni red i napad su najjači dio ove momčadi. Cavrić, Grgurović, Kukec, Gulić i Bule vezna je linija za poželjeti, iako se ponekad zaigraju što otvara iskusnijim momčadima prostor za kontranapad, što je Rijeka i iskoristila kada ih je Bodrušić doveo u vodstvo.

U nastavku Bračun odmah ubacuje Dodika i time Sivonjić dolazi do daha. Dodik se odlično gradi i iznudio je dva prekida na 18 metara koje Bule i Kukec pretvaraju u pogotke čime je Inter došao nadomak prvoj pobjedi. Nažalost, posljednjih pet minuta povukli su se u Brašnićevo krilo i nisu izdržali. Neshvatljivo je da Budicin ostane sam na pet metara, a s takve pozicije se rijetko promašuje.

Na kraju, Inter može biti zadovoljan bodom jer je Anas Sharbini u posljednjim trenucima krenuo sam od centra direktno prema Brašniću, ali na sreću, više nije imao snage ni koncetracije zabiti posljednji čavao u Interov lijes. Bio bi to nezaslužen poraz, a ovako je ipak najpravednije. Iako je žalosno, pa već i malo zabrinjavajuće, da je igra Intera bolja nego što to rezultati pokazuju. Zato će "žutima" dobro doći reprezentativna stanka kako bi konsolidirali redove. Igru imaju, kvalitetu imaju, samo su (zasad) bez rezultata. Ali ako se dobro radi, i rezultat će doći.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!