Ostali sportovi

Rusima dva zlata

Branimir Korać • utorak, 12.08.2008.
Rusima dva zlata
Foto: EPA

Podijeljena su prva dva kompleta medalja u hrvanju grčko-rimskim stilom. Oba zlata odlaze u Rusiju zahvaljujući finalnim pobjedama protiv protivnika iz Azerbajdžana...

U kategoriji do 55 kilograma zlatnu medalju uzeo je Rus Nazir Mankijev koji je u finalnoj borbi na bodove svladao Azerbajdžanca Rovšana Bajramova. Mankijev je uzeo obje runde i proslavio ipak neočekivano zlato. Zlatu se najviše nadao Iranac Hamid Soryan koji već nekoliko godina dominira ovom kategorijom u grčko-rimskom stilu, međutim na kraju je ostao bez ikakve medalje. Prvo je poražen u četvrtfinalu od Mankijeva bacanjem Rusa u samom finišu treće runde, a onda je u borbi za treće mjesto izgubio u dvije runde od Južnokorejca Eun-Chul Parka. Drugu broncu ponio je drugi Armenac Roman Amojan koji je posve dominirao protiv Kubanca Yagniera Hernandeza što pokazuju tehnički bodovi - 8:0.

U kategoriji do 60 kilograma veliko razočaranje za Bugarina Armena Nazariana, velikog favorita za zlato. Nazarian je u Peking došao na svoje posljednje OI, tražio je treće olimpijsko zlato, ali nije došao niti do medalje.

Zlato je i ovdje otišlo u Rusiju uvjerljivom finalnom pobjedom Ilam-Beke Albijeva koji Azerbajdžancu Vitaliju Rahimovu nije prepustio niti jedan poen, a kamoli rundu te s 2:0 (6:0) uzeo naslov najboljega pomalo neočekivano. Kirgistanac Tiumenbajev uzeo je brončano odličje također uvjerljivom pobjedom 2:0 (9:0) protiv Kubanca Roberta Monzona dok je drugu broncu uzeo Kazahstanac Nurbakit Tengizbajev 2:1 (8:3 ukupno, 3:0 zadnja runda) pobjedom protiv domaćeg borca Jianga Shenga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!