Ostali sportovi

Čilić nije uspio

Ivor Krapac • utorak, 12.08.2008.
Čilić nije uspio
Foto: FaH

Hrvatski tenis ostao je bez jedinog predstavnika na OI u Pekingu. Marinu Čiliću nije pošlo za rukom reprizirati Australian Open s početka sezone i još jednom svladati Fernanda Gonzaleza - vlasnik brončane medalje s prošlih OI u Ateni probio se u osminu finala bez izgubljenog seta...

Ostatak teniskog turnira pekinških OI proći će bez hrvatskih aduta. Nakon što su, kronološkim redom, Mario Ančić, Ivo Karlović i Ivan Ljubičić odustali zbog bolesti i ozljeda, jedina nada bio nam je Marin Čilić, no 12. nositelj, Čileanac Fernando Gonzalez je sa 6:4 i 6:2 postavio znak "stop" u drugom kolu.

Marin je u siječnju iznenadio Gonzaleza u četiri seta trećeg kola Australian Opena, dok je ovog utorka Čileanac objeručke ugrabio priliku za uzvrat za taj bolan poraz. Sve je krenulo u njegovom smjeru nakon breaka za 4:3, kojim je riješio prvi set. U drugom je još dvaput oduzeo Čilićev servis, odjurio do 5:1 i malo kasnije odservirao za pobjedu.

Gonzalezov servis je jedini put visio baš kod tih 5:2 u drugom setu, kada je Marin imao prve i posljednje tri break-lopte u meču, no ta mini-šansa da ostane u igri prošla je bez realizacije. Do breaka nije mogao, a drugi dio Čilićevih muka bio je sad već uobičajeno niski postotak ubačaja prvog servisa, danas samo na 47 %, što je Čileanac obilato koristio, dobivši čak 16 od 27 odigranih poena nakon Marinovog drugog servisa.

Druga uobičajena boljka iz Marinovih poraza također se javila u ovom meču. Imao je 37 neforsiranih pogrešaka, 12 više od Gonzaleza, a s obzirom na minimalnu prednost 12. nositelja u winnerima (11 - 10), rezultat i pobjeda nakon sata i 11 minuta igre ne začuđuju.

Čileanac je, tako, nastavio svoj put u dijelu ždrijeba koji je postao otvoren ispadanjima Davida Ferrera, a danas i Nikolaja Davidenka. Idući izazov bit će mu definitivno pobjedivi Olivier Rochus i prava je šteta što tu neće biti Marina. Da je danas prošao, otvarala se lijepa mogućnost proboja barem u četvrtfinale, a možda i dalje.

No, srećom, ako bude zdravlja, Čilić će imati još prilika za bolji rezultat na OI. U rujnu će napuniti 20, glavnina karijere tek je pred njim...

Tenisači, drugo kolo: Gonzalez (Čile, 12) - Čilić (Hrvatska) 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!