Nogomet

"Oduvijek sam Hajdukovac"

Bernard Jurišić • utorak, 12.08.2008.
"Oduvijek sam Hajdukovac"

Sportski direktor madridskog Reala Predrag Mijatović s obitelji je na "radnom odmoru" u okolici Splita. 39-godišnji Crnogorac danas je u Splitu dobio nagradu za najboljeg veleposlanika Sportskih igara mladih i u društvu svog nekadašnjeg suigrača Igora Štimca najavio da će i dalje biti na raspolaganju projektu koji je iz Splita krenuo po cijeloj Hrvatskoj...

Sportske igre mladih i ovog su ljeta napunile igrališta i dvorane diljem Hrvatske. Po završetku izlučnih natjecanja na kojima je sudjelovalo na tisuće djece svih školskih uzrasta, oni najbolji su se slili u Split, gdje se održavaju završne borbe i ugodna druženja s vršnjacima iz cijele Hrvatske.

Šerbedžija: "Rezultati hrvatskih sportaša su fantastični"

Novi veleposlanik SIM Rade Šerbedžija zadovoljan je što će diljem svijeta promovirati ovaj projekt. "Čestitam svi mladim ljudima koji su osmislili i razvili ovaj projekt. Beskrajno sam sretan što se sve to odvija u ovom prekrasnom gradu i što sam nakon duže vremena opet u Splitu. Drago mi je što ću i ja pomoći djeci, jer je dužnost svih nas da brinemo za njihovo zdravlje i odgoj. Ovo nije samo humanitarna akcija, ovo je i sjajan način za dodatno jačanje i razvijanje talenta ove sportske nacije. Rezultati koje hrvatski sportaši postižu su fantastični i na ovaj način ćemo pomoći stvaranju novih šampiona."

Danas je čelni čovjek Igara Zdravko Marić u Splitu ugostio sportskog direktora madridskog Reala i bivšeg sjajnog nogometaša Predraga Mijatovića, kojemu je predao zahvalnicu kao najboljem veleposlaniku Igara u proteklih godinu dana. Istovremeno, u novog veleposlanika Igara promoviran je naš sjajni glumac Rade Šerbedžija, koji je bio sretan i time što je "konačno upoznao nogometaša kojeg je odavno želio upoznati".

Mijatović je već duže vrijeme uključen u projekt i na razne načine pomaže promociji Igara izvan Hrvatske. "Velika mi je čast što sam danas ovdje s vama, u ovom prekrasnom gradu i u ugodnom društvu. Imao sam i prije neke prijatelje u Splitu, sad ih imam još i više i nadam se da ovo nije naše posljednje zajedničko druženje. Svi smo obvezni pomoći djeci i mladima. Djecu nije lako odgajati i svi mi koji smo roditelji znamo koliko je važno izvesti ih na pravi put. A nema boljeg puta od sportskog", izjavio je Mijatović.

Sportski direktor madridskog Reala nije želio previše pričati o svom poslu. "Ja sam službeno na odmoru, iako sam stalno na putu. Obitelj mi je tu na Braču, uživamo u ovom prekrasnom okruženju i osjećamo se sjajno ovdje. Žao mi je samo što ne mogu više uživati u moru i suncu, jer sam stalno na relaciji Madrid - Split."

Mijatović ipak nije mogao izbjeći pitanje koje ga prati još od početka karijere. Je li mu žao što na početku svoje karijere nije završio u Hajduku, umjesto u Partizanu. Sve je već bilo dogovoreno, a Mijatović je navodno već primio i predujam od splitskog kluba.

"Da, mogu reći da mi je žao što nikad nisam zaigrao za Hajduk, ali tada sam sa svojom obitelji donio odluku da je ipak bolje otići u Partizan. Nije tajna i nikad nisam krio da sam od djetinjstva bio navijač Hajduka i da sam tada htio obući bijeli dres. Međutim, politička situacija tada me usmjerila u Beograd, no danas sam sretan što me ljudi ovdje cijene i što mogu doći u Split među prijatelje, iako nikad nisam zaigrao za Hajduk."

Ipak, Mijatovićev višednevni boravak u Splitu neće proći bez kontakata s Hajdukom. Sportski direktor Reala trebao bi biti još jedna garancija da će se ostvariti san splitskog kluba, koji za svoj stoti rođendan, u veljači 2011., na Poljudu želi ugostiti upravo "kraljevski klub". Predsjednik Calderon je obećao, a ni Mijatović sigurno neće imati ništa protiv.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!