Ostali sportovi

Nijemci profitirali nakon prvog finala

Antonija Pavlić • utorak, 12.08.2008.
Nijemci profitirali nakon prvog finala
Foto: EPA

Završen je prvi dio konjičkih natjecanja u Hong Kongu. Prvi komplet medalja pripao je Nijemcima, Australcima i Britancima. U individualnim natjecanjima najuspješniji su bili Hinrich Romeike, Gina Miles i Ingrid Klimke.

Iako su do danas njime vladali Australci, u posljednjem se danu, danu finalnog natjecanj sve okrenulo. Na čelno je mjesto odmah na startu zasjela Njemačka, kako u individualnom poretku tako i u ekipnom natjecanju, te se na istoj poziciji zadržala do kraja.

Najbolji pojedinci bili su Hinrich Romeike na Mariusu iz Njemačke sa 54. 20 kaznenih bodova, zatim Gina Miles (SAD) na Mckinlaighu sa 56. 10, dok je broncu uzela Kristina Cook iz Velike Britanije (57. 40). Lucinda Fredericks koja je do posljednjeg trenutka držala vodeću poziciju u posljednjoj je seriji neobjašnjivo pala na 20 (!) mjesto dok je njezin suprug Clayton pao za jedno mjesto (7).

Nijemci su zahvaljujući odličnom plasmanu svih jahača uvjerljivo zauzeli prvo mjesto sa 166.10 kaznenih bodova ispred Australije sa 171. 20. Broncu je osvojila reprezentacija Veklike Britanije sa 185. 70.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!