Ostali sportovi

Kineskinje autoritativno

Goran Tomičić • srijeda, 13.08.2008.
Kineskinje autoritativno
Foto: FaH

Počela su stolnoteniska natjecanja u Pekingu. Hrvatska ženska reprezentacija je u prvom kolu skupine A ekipnog dijela natjecanja uvjerljivo poražena od Kine, a već danas u 13:30 po hrvatskom vremenu igra protiv Austrije...

Kina - Hrvatska 3:0

Naša reprezentacija nije pružila gotovo nikakav otpor. U prvom dvoboju sastale su se Zhang Yining i Tamara Boroš, a sve je bilo gotovo za 15 minuta. Već je 11:4 u prvom setu pokazalo da naša najbolja stolnotenisačica nije u idealnoj formi nakon duge stanke, a isto se nastavilo i u drugom setu. Posljednji je set odigrala nešto bolje, no niti to nije bilo dovoljno za ozbiljnije ugrožavanje kineske prednosti.

Dramatično je počeo dvoboj Wang Nan i Andreje Bakule. U neizvjesnoj izmjeni poena je naša igračica osvojila prvi set, ali je Kineskinja uzvratila sa sigurnih 11:5 u drugom. Bakula je u trećem setu prelako pala, no odličan otpor je pružila u četvrtom setu, ali je Wang Nan ipak donijela Kini drugi bod.

Susret parova bio je tek formalnost. Paović i Bakula su protiv Guo Yue i Zhang Yininig osvojile samo osam poena, te je Hrvatska natjecanje počela porazom.

Zhang - Boroš 3:0 (11:4, 11:2, 11:6)
Wang Nan - Andreja Bakula 3:1 (10:12, 11:5, 11:4, 11:9)
Guo Yue/ Zhang Yining - Andreja Bakula/ Sandra Paović 3:0 (11:3, 11:3, 11:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!