Ostali sportovi

Nijemci spretniji

Goran Tomičić • srijeda, 13.08.2008.
Nijemci spretniji

Sjajan stolni tenis vidjeli smo u dvoboju Hrvatske i Njemačke u prvom kolu skupine B. Naša reprezentacija je zaslužila mnogo više od poraza 3:0...

U prvom dvoboju sastali su se Zoran Primorac i Timo Boll. Bilo je to zanimljivih i dramatičnih 40 minuta. Primorac je u prvom setu rutinski iskoristio svoje prilike za minimalnu pobjedu, no Boll je u drugom setu uzvratio s furioznih 11:3. Sreća se u trećem setu okrenula na njemačku stranu, a u idućoj dionici Boll nije imao pravog odgovora na servise našeg najboljeg igrača. Nijemac je u posljednjem setu imao više koncentracije i to je odlučilo.

Potom je slijedila drama između Tan Ruiwua i Dimitrija Ovtcharova. Gledatelji su mogli uživati u dvoboju dvojice vrhunskih igrača u kojem je bilo atraktivnih poena. Nijemac je slavio u iznimno neizvjesnom prvom setu, no u drugoj dionici je Tan kvalitetnim servisom smireno izjednačio.

Ovtcharov niti u trećem setu nije imao odgovora na igru našeg Kineza i Hrvatska je povela. Četvrti set je Nijemac otvorio s 4:0, što je bez većih problema povisio na 7:2 i sve se činilo odlučenim. No, je agresivnom igrom ipak uspio izjednačiti na 9:9, ali je loše servirao u završnici i Ovtcharov je ipak izjednačio. Tan se u petom setu solidno borio, ali je protivnik znao iskoristiti psihološku prednost.

U igri parova su se Andrej Gaćina i Tan Ruivu suprostavili Bollu i Christianu Sussu. Bio je to još jedan jako kvalitetan dvoboj. Odlučujući poeni u prvom setu otišli su na njemačku stranu, a Suss i Boll su u drugom setu iskoristili svoje prilike za sigurnih 11:8. Gaćina i Tan su potom nametnuli svoj ritam igre za smanjenje rezultata, a u četvrtom setu je njemačka upornost presudila u završnici.

U drugom susretu naše skupine Singapur je svladao Kanadu 3:0. Pobjednik skupine odlazi u polufinale, a drugoplasirani i trećeplasirani razigravaju za brončanu medalju. Hrvatska sutra u 4 sata po našem vremenu igra protiv Singapura.

Hrvatska - Njemačka 0:3

Zoran Primorac - Timo Boll 2:3 (11:9, 3:11, 9:11, 11:7, 9:11)
Tan Ruiwu - Dimitrij Ovtcharov 2:3 (11:13, 12:10, 11:9, 9:11, 9:11)
Andrej Gaćina/ Tan Ruiwu - Christian Suss/ Timo Boll 1:3 (10:12, 8:11, 14:12, 10:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!