Vodeni sportovi

"Nema straha za šibenski vaterpolo"

Ivana Jurica • srijeda, 13.08.2008.
"Nema straha za šibenski vaterpolo"
Foto: Kristijan Komarica

U dosta izmijenjenom sastavu vaterpolo klub Šibenik NCP krenut će u novu sezonu. Čak sedmorica igrača više nisu članovi kluba iz Crnice, a na njihovo su mjesto stigli neki novi. U novoj sezoni, uz pružanje prilike mladim reprezentativcima iz vlastitih redova, cilj je ostati u vrhu hrvatskog vaterpola...

Ivica Tucak i u novoj sezoni sjedit će na klupi šibenskih vaterpolista. Tek što se vratio iz mlade reprezentacije krenuo je s pripremama za novu sezonu. Saznali su Šibenčani i imena protivnika koji ih očekuju u prvom krugu kvalifikacija za Euroligu. To su francuski Marseille, njemački Duisburg, ukrajinski Illyichevets Mairupol, poljski Lodz i portugalski De Portinado. Momčadi su smještene u skupinu D koja će se odigrati u Šibeniku od 02. do 05. listopada.

"Mislim da je ždrijeb odličan s obzirom na kvalitetu protivnika koji su svrstani u druge grupe. Smatram da je Šibenik favorit ove skupine, uz francuski Marseille koji, jedini, ima kvalitetu da se nosi s nama. To je momčad koja je zadnjih četiri – pet godina redoviti sudionik Lige prvaka. Ostali protivnici, uz svo dužno poštovanje prema poljskom Lodzu, portugalskom De Portinadu i njemačkom Duisburgu, nemaju tu kvalitetu da mogu igrati s nama", kaže trener šibenskih vaterpolista.

U odnosu na sastav od prošle sezone nema više Paškvalina koji se vratio u Mladost, Petkovića koji je otišao u Olympiakos, Jelača i Perčinić otišli su u Jadran Herceg Novi, Zeljak je otišao u Mornar, dok su Vrbičić i Rončević završili karijeru. No, obojica su i dalje u klubu, Rončević kao sportski direktor, a Vrbičić kao jedan od pomoćnih trenera. Njihove odlaske nadomjestit će dolasci Slavka Letice, Brlečića, Škorića, Sutića, Šutala, Bruna Sabionija i vratara Merilla Mosesa.

Tucak je zadovoljan igračkim kadrom koji mu je na raspolaganju: "Igrački kadar je kompletiran. Jedino što nam fali u ovom trenutku su dva igrača koji imaju obaveze u nacionalnim timovima. To je američki golman Moses koji je na Olimpijskim igrama u Pekingu i mladi reprezentativac Josip Šutalo koji je došao iz dubrovačkog Juga. On se priprema za Europsko prvenstvo za mladiće do 20 godina koje počinje u Istanbulu 14. rujna. Uz njih dvojicu možda još angažiramo jednog igrača i to je definitivno roster za novu sezonu. Što se tiče igrača koji su došli u Šibenik: s njima sam iznimno zadovoljan. Mislim da ponovno imamo kvalitetnu momčad i da usprkos svima onima koji su mislili da će Šibenik, nakon onih silnih odlazaka koji su nas zadesili, doživjeti nekakav debakl, ja ih moram razuvjeriti od toga jer Šibenik će ponovno imati jako dobru momčad."

O ambicijama u novoj sezoni Tucak kaže: "Ambicije su ostati u vrhu hrvatskog vaterpola. Mislim da Šibenika ima kvalitetu za to. U ovom trenutku davati neke drugačije sudove, da ćemo imati momčad koja će imati snagu kao prošlosezonska, mi je teško. To ćemo vidjeti nakon premijernih nastupa. Ali sigurno je da je ovo momčad koja ima glavu i rep. U skladu sa svojim mogućnostima mislim da smo formirali jaku momčad. Kroz sve to ćemo sigurno napraviti još nešto što nam je jako važno, a to je pružiti priliku reprezentativcima Jukiću, Vlahoviću i braći Belamarić. Mislim da zaista nema nikakvog straha za šibenski vaterpolo."

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!