Ostali sportovi

Novi poraz Hrvatica

Goran Tomičić • srijeda, 13.08.2008.
Novi poraz Hrvatica

Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija je u drugom kolu ekipnog natjecanja poražena od Austrije 3:0. Naše igračice su imale nekoliko perioda dobre igre, no to nije bilo ni približno dovoljno...

U prvom dvoboju sastale su se Tamara Boroš i Kineskinja Liu Jia. Bio je to dvoboj dvije vrhunske igračice i gledatelji su mogli uživati u odličnoj igri. U prvom setu je naša igračica iskoristila svoje prilike, no Liu Jia je na isti način uzvratila u sljedećoj dionici. Treći set je bio dramatična izmjena poena u kojoj je Tamara bila spretnija. No, u nastavku susreta se sve okrenula i Kineskinja je bez većih problema u posljednja dva seta donijela bod Austriji.

Andrea Bakula se potom suprotstavila Li Qiangbing, još jednoj Kineskinji pod austrijskom zastavom. Naša igračica je u prvom setu propustila osvojiti ključne poene, ali je zato izjednačila s uvjerljivih 11:5 u drugoj dionici. Potom je uslijedilo sedam minuta vrhunskog ritma u trećem setu u kojem se sreća okrenula na stranu igračice Austrije. Bakula je pala u četvrtom setu i Austrija je povela 2:0.

Treći dvoboj je bio igra parova, a igrale su Sandra Paović i Bakula protiv Liu Jia i Veronike Heine. Naše igračice su sjajno odigrale prvi set, no u drugom nisu mogle protiv agresije Austrijanki. Heine i Liu su bile koncentriranije u završnici trećeg seta za prednost 2:1, no hrvatski par je na isti način uzvratio u četvrtom setu. Austrijanke su posljednji set otvorile sa 6:1 i sve je bilo gotovo.

U prvom kolu naše skupine Austrija je bila bolja od Dominikanske Republike 3:0, a u drugom kolu je i Kina upisala maksimalnu pobjedu protiv Dominikanske Republike. Sutra u 8:30 po našem vremenu Hrvatska protiv Dominikanske Republike igra odlučujuću utakmicu za plasman u razigravanje za brončanu medalju.

Hrvatska - Austrija 0:3
Tamara Boroš - Liu Jia 2:3 (11:9, 8:11, 12:10, 6:11, 5:11)
Andrea Bakula - Li Qiangbing 1:3 (9:11, 11:5, 10:12, 6:11)
Sandra Paović/ Andrea Bakula - Veronika Heine/ Liu Jia 2:3 (11:7, 8:11, 9:11, 11:9, 6:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!