Ostali sportovi

Braća Guenot slave

Zoran Zdelar • srijeda, 13.08.2008.
Braća Guenot slave
Foto: EPA

Steeve Guenot i Manuchar Kvirkelia okitili su se svatko u svojoj kategoriji zlatnom medaljom u hrvanju...

Francuz Steeve Guenot osvojio je naslov olimpijskog prvaka u hrvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 66 kilograma na OI u Pekingu, nakon što je u finalu svladao Kirgistanca Kanetbeka Begalijeva sa 6-1.

Kirgistan slavi unatoč tome što Begalijev nije pobijedio s obzirom da se radi o najvećem uspjehu kirgistanskog sporta na OI, jer je ta država od osamostaljenja dosada osvojila tek dvije olimpijske bronce.

Brončane medalje osvojili su Armen Vardanjan iz Ukrajine i Mihail Sijamijonov iz Bjelorusije.

Gruzijac Manuchar Kvirkelia osvojio je naslov olimpijskog prvaka u hrvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 74 kg na OI u Pekingu. 29-godišnji Kvirkelia je u finalu pobijedio Kineza Changa Yongxianga, a ovo je samo potvrda njegove odličnosti, jer je prošle godine osvojio i naslov europskog prvaka.

Kinezu Changu Yongxiangu, koji je osvojio srebro, dosad je najbolji rezultat bio 36. mjesto na SP 2007. godine, tako da je sovjim rezultatom iznenadio mnoge.

Bronca je pripala Bugaru Javoru Janakijevu, a također i Francuzu Christopheu Guenotu. Potonji je upravo mlađi brat današnjeg osvajača zlatne medalje u hrvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 66 kilograma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!