Ostali sportovi

Pregled dana - srijeda

Tomislav Pacak • srijeda, 13.08.2008.
Pregled dana - srijeda

Koliko god u pregledu dana bili fokusirani na Hrvate, ovoga puta jednostavno moramo započeti s - Michaelom Phelpsom. Nevjerojatni Amerikanac postao je "najzlatniji" olimpijac svih vremena i tako prepravio povijesne knjige...

Živuća legenda. To je nakon danas Michael Phelps, s 11 zlatnih olimpijskih medalja "najbogatiji" olimpijac u povijesti. Phelps, naravno, do tog pothvata nije došao "samo tako", već na način kako je to i do sada radio na ovim OI - sa svjetskim rekordima.

Američki plivač prvo je na 200 metara leptirovim stilom i s neispravnim naočalama oborio vlastiti svjetski rekord i uzeo četvrto zlato u Pekingu, a potom je s kolegama iz štafete pregazio svjetski rekord na 4x200 metara slobodno za peto pekinško zlato i ukupno 11. olimpijski trijumf u karijeri. Nevjerojatno, Phelpsovo plivanje ne može se opisati drugim riječima.

U Water Cubu nije samo Phelps rušio rekorde. Izgleda da se do olimpijskih zlata u plivanju može doći samo s najboljim rezultatom svih vremena, pa je tako na taj način slavila Federica Pellegrini na 200m slobodno, a Stehpanie Rice na 200 metara mješovito. Alain Bernard uzeo je natrag svoj rekord na 100 metara slobodno u polufinalu, samo da bi par minuta kasnije Eamon Sullivan opet preoteo rekord Francuzu. Što nas tek čeka u finalu?

Katastrofu naših plivača u dosadašnjem dijelu natjecanja malo je ublažio Gordan Kožulj koji se plasirao u polufinale na 200 metara leđno.

Startali su danas stolnotenisači i stolnotenisačice, ali ne baš uspješno, iako je to bilo prema očekivanjima. Cure su prvo izgubile od Kineskinja, a potom i od Austrije, dok su dečki pružili izvrstan otpor Njemačkoj, ali su ipak upisali poraz od 3-0.

S natjecanjem su nastavili i jedriličari, a ovoga puta stigle su dobre vijesti. Mateja Petronijević dojedrila je do petog mjesta koje joj je donijelo sjajno drugo mjesto u ukupnom poretku.

Luka Radelić bio je sedmi te se ukupno spustio na 14. mjesto. Ivan Kljaković Gašpić uvjerljivo je slavio u sedmom plovu te se popeo na ukupno šesto mjesto pa se ima pravo nadati jedrenju za medalje. Kustov/Cupać i Fantela/Marenić nisu u lovu na medalje, ali su i oni danas bili solidni.

Od lova na medalje oprostili su se veslači. Braća Skelin definitivno u Pekingu nisu pronašli pravu formu, tome svjedoči i današnje polufinale u kojem su već nakon 500 metara bili izvan borbe za ulaz u finale. Kušurin i Vekić bili su nešto bolji, ali dovoljno tek za B finale nakon 4. mjesto u polufinalnoj skupini.

Kvasina je na kronometru osvojio 38. mjesto, dok je boksač Marko Tomasović bez pravog otpora izgubio od svjetskog prvaka Roberta Cammarellea u prvom kolu superteške kategorije.

Kinezi su, inače, zadržali prvo mjesto na ljestvici medalja usprkos sjajnim nastupima američkih plivača. Istina, Amerikanci imaju dvije medalje više (29-27), no Kinezi imaju čak 17 zlata (Amerikanci 10). Danas su slavile kineske gimnastičarke, a ponovno su dosta medalja domaćini pobrali u dizanju utega (već šesto zlato), streljaštvu i skakanju u vodu (četiri zlata u četiri finala). Nijemci su se veselili zbog dva zlata u mačevanju...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!