Automoto

Menu ponovno na podiju

Goran Markuš • četvrtak, 14.08.2008.
Menu ponovno na podiju

Završeno je "200 kilometara Buenos Airesa", najveća automobilska poslastica u Južnoj Americi u kojoj su nastupom za Chevrolet Elaion, Rob Huff i Alain Menu osigurali priličan broj bodova svojoj ekipi…

Upravo ova utrka koja je gotovo dva puta duža od uobičajenih ujedno donosi i toliki broj bodova više od uobičajenih. Kao i prošlih godina i ovom su prilikom Rob Huff i Alain Menu sjeli za upravljače i upareni sa dvojicom regularnih Chevroletovih vozača u natjecanju TC 2000 nastupili na ovoj spektakularnoj utrci.

Cristian Ledesma i Alain Menu su uspjeli dogurati do odličnog četvrtog podija s napomenom kako je upravo Švicarac uspio osvojiti dvije pozicije u svojem stintu, onom posljednjem. Nakon trećeg mjesta 2004., drugog 2005. i pobjede 2006. godine ovo je četvrti podij u četiri nastupa na ovom događaju za odličnog Menua.

"Cristian mi je dao odličan auto na odličnoj petoj poziciji. Nakon što sam se u prvim krugovima pokušao što prije prilagoditi na automobil slijedili su oni krugovi u kojima sam uspijevao iskoristiti sve njegove prednosti. Vrlo mi je drago što sam ponovno donio podij za Chevrolet i tako još jednom sudjelovao u ovom prekrasnom događaju", izjavio je Menu nakon utrke.

S druge strane, Rob Huff koji je bio "uparen" sa Marcelom Bugliottijem dan je završio također u bodovima, na solidnom šestom mjestu točno ispred treće posade ekipe Chevrolet Elaiona. "Kako sam vozio u prvom stintu pokušao sam što bolje očuvati auto kako bi mogli osvojiti i pokoje mjestu. Sve se isplatilo i zahvaljujući odličnoj zamjeni vozača uspjeli smo završiti na vrlo dobroj šestoj poziciji. Mogu reći da sam ove godine, za razliku od 2006. kada zbog odustajanja automobila nisam niti sjeo za upravljač, zaista uživao u nastupu na ovom događaju", poručio je Huff.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstaloWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!