Ostali sportovi

Prva pobjeda Hrvatske

Goran Tomičić • četvrtak, 14.08.2008.
Prva pobjeda Hrvatske
Foto: FaH

U drugom kolu momčadskog djela natjecanja hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija je svladala Singapur 3:1 i zadržala izglede za prolaz skupine. Danas u 13:30 po našem vremenu na rasporedu je dvoboj posljednjeg kola protiv Kanade...

Prvi dvoboj igrali su Tan Ruiwu i Yang Zi. U zanimljivom susretu naš Kinez je pokazao veću kvalitetu od sunarodnjaka pod zastavom Singapura. Od prvog poena je rutinski održavao prednost i osvojio set, a Yang Zi u drugom setu nije mogao osvojiti više od pet poena. Posljednji set bio je tek očekivana potvrda vodstva Hrvatske.

Zoran Primorac je potom neočekivano poražen od Gao Ninga. Već je prvi set pokazao da to neće biti lagan posao za Primorca, iako je naš najbolji igrač minimalnim rezultatom stigao do vodstva. Ning je u drugom setu iskoristio svoje prilike za izjednačenje, dok je u trećem setu sreća otišla na stranu Singapura. Posljednji set bio je zanimljiva izmjena poena u kojoj su Singapurci stigli do izjednačenja.

Treći susret je bio igra parova u kojoj su se Tan Ruiwu i Andrej Gaćina suprotstavili Yang Ziju i Cai Xiao Liu. Gledatelji su mogli uživati u neizvjesnom dvoboju dva vrhunska para. Singapurci su bili spretniji u drugom setu, no naši su izjednačili također s dramatičnih 12:10. Dramatična izmjena poena dogodila se i u trećem setu, a ključne situacije su osvojili naši igrači za prednost 2:1. U četvrtom setu je malo pao ritam u igri singapurskog para, te su Gaćina i Tan rutinski upisali pobjedu.

Primorac se u četvrtom dvoboju protiv Cai Xiao Lia iskupio za poraz u prvom pojedinačnom susretu. Od prvog poena se vidjelo kako singapurski igrač nema nikakvih izgleda u ovom dvoboju. Primorac je u prva dva seta mirnom igrom čuvao prednost, a Cai se uspio vratiti u trećoj dionici. No, u četvrtom setu je Primorac opet zaigrao agresivno i Hrvatska je stigla do prve pobjede na Olimpijskim igrama.

Hrvatska - Singapur 3:1
Tan Ruiwu - Yang Zi 3:0 (11:8, 11:5, 11:8)
Zoran Primorac - Gao Ning 1:3 (12:10, 8:11, 9:11, 8:11)
Andrej Gaćina/ Tan Ruiwu - Cai Xaio Li/ Yang Zi 3:1 (10:12, 12:10, 13:11, 11:8)
Zoran Primorac - Cai Xiao Li 3:1 (11:6, 11:6, 8:11, 11:5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!