Nogomet

Hrabro protiv grčkog Golijata

Tomislav Globan • četvrtak, 14.08.2008.
Hrabro protiv grčkog Golijata
Foto: Sandro Donda

Večeras u 20 sati po hrvatskom vremenu Slaven Belupo započinje svoje teško europsko iskušenje u Solunu. Protivnik je Aris, klub nesumnjivo veće tradicije i kvalitete, no u redovima Farmaceuta vjeruju u vlastite mogućnosti i činjenicu da u nogometu - ne pobjeđuje uvijek bolji...

Nogometaši Slavena Belupa jučer su doputovali u Solun, glavni grad Makedonije, najveće i najsjevernije grčke regije. Odličan start u prvenstvu i Europi (četiri pobjede, jedan remi, bez poraza) daje za pravo Koprivničanima nadati se u dobar rezultat i protiv bogatog i moćnog Arisa.

"Najprije, drago mi je što smo gosti u ovom lijepom gradu i na ovom stadionu. Moja osobna ambicija i ambicija Slavena Belupa je uvijek pobijediti, međutim ne možemo pobjeći od realnih činjenica da je Aris ipak klub bogatije tradicije, financijski puno jači od nas. Znamo da kolega Hernandez ima veliki izbor vrlo kvalitetnih igrača iz gotovo cijelog svijeta, i to je razlog zašto sam rekao da je Aris favorit. No, to stoji samo do početka utakmice, jer mi ćemo iskoristiti svoje sportsko pravo da sportskom borbom mi budemo ta momčad koja će nakon dvije utakmice biti bolja i otići u prvo kolo Kupa Uefe", prenio je izjavu optimističnog Mile Petkovića portal kcinfo.net.

Aris je prošlu sezonu završio kao četvrtoplasirani klub grčke lige i finalist Kupa, po snazi odmah iza nedodirljivog atenskog trijumvirata - Olympiacosa, Panathinaikosa i AEK-a. Nakon što je Dušan Bajević ljetos iznenada napustio klub, Solunjani su brzopotezno na klupu vratili Quiquea Hernandeza, trenera koji ih je godinu ranije odveo do europskih natjecanja.

Strateg Farmaceuta svjestan je velike snage i iskustva grčkog sastava i ne opterećuje se koji sastav će mu suprotstaviti Španjolac: "Ono što smo uočili preko našeg skauta i snimki Arisovih utakmica govori nam da Aris u svakoj liniji i na svakoj poziciji ima po dvojicu kvalitetnih igrača, tako da je svejedno tko će igrati. Gledao sam snimke i mogao bih nabrojiti 20 igrača Arisa koji su opasni, no otprilike znamo koja momčad će nastupiti."

Petković je ipak izdvojio neke od najopasnijih: "Nabrojat ću vam i nekoliko imena kao što su Lembo, Gentil, Koke, Regueiro, Garcia, Calvo, Javito... No, ne mislimo se pojedinačno suprotstavljati igračima Arisa koji su individualno možda jači od nas, već kolektivnom igrom koja nas je i do sada krasila."

Hoće li činjenica da igrači Slavena nisu navikli igrati pred tolikim auditorijem (očekuje se 20.000 gledatelja) biti sputavajući faktor za Petkovićev sastav? "To je novi ambijent za nekoliko naših igrača. Ove godine pomladili smo momčad i imamo dosta mladih igrača, međutim smatram da, kako utakmica bude odmicala, to može biti i dodatni stimulans mojim igračima da daju više nego što objektivno tog trenutka mogu, i ja na to računam", zaključuje Petković.

Slaven bi na stadion Kleanthis Vikelidis trebao istrčati u sljedećem sastavu: Rodić - Bošnjak, Rogulj, Lapić, Maras - Poldrugač - Gregurina, Posavec, Čaval - Jurić, Vručina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!