Ostali sportovi

UŽIVO: Hrvatska - Francuska

Tomislav Pacak • četvrtak, 14.08.2008.
UŽIVO: Hrvatska - Francuska
Foto: Sebastian Govorčin

Hrvatski rukometaši nisu uspjeli pobijediti Francusku, bez Balića i čitavo poluvrijeme bez isključenog Metličića. Pogledajte kako je to izgledalo iz minute u minutu.

Hrvatska - Francuska 19:23

Sretno košarkašima!!

Vezane vijesti

60' B. Gille zabija novi pogodak, a naši u posljednjim minutama ne uspijevaju postići pogodak, kraj utakmice.

60' Duvnjak zabija svoj prvi pogodak, malo prekasno

59' Naši pokušavaju presingom, ali Guigou prelazi Vukića bez problema za novi pogodak.

59' Lackovićev pokušaj izvana brani Omeyer, minuta i pol do kraja.

58' Sve pršti od kiše golova, zanimljivo suđenje nećemo spominjati, još manje od tri minute do kraja. B. Gille izvana zabija i čini se da smo izgubili utakmicu...

56' Slažu naši lijepu kombinaciju do desnog krila, ali Džombi nažalost ispada lopta.

55' Krasan prodor Valčića, ali bez ljepote u realizaciji, nažalost. Napad Fhansusa i sedmerac. Na vrata staje Alilović, Guigou zabija bez problema. Dva razlike za Francuze.

54' Vori zabija, ali kažu suci prijestup. Losert brani, ali lopta se odbija Francuzima. Losert ponovno brani, B. Gilleov udarac s crte!

53' VORIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. Čudesan gol, hvatanje lopte u letu i matiranje Omeyera! Nismo se ni vratili u obranu i već Gille zabija. G. Gille...

52' Dario preuzima live, a Tomo bježi na košarku. Omeyer brani udarac Lackovića, njega sada i službeno ne volimo. Podvaljena lopta za starijeg Gillea i Francići vode...

50' E još da nema Gillea, ne bi ni bilo izjednačenja Francuske. U igri je Duvnjak, ipak je živ i zdrav.

49' LAAAAAAAAAACKOVIĆ!!! Iz sve snage za vodstvo Hrvatske, 17:16. Nema Balića, nema Duvnjaka, nema Metličića, nema PROBLEMA!

47' Opet Valčić prolazi, 16:16. Prije toga zabio je Narcisse.

45' Smanjuje Valčić opet na minus 1. Ali Omeyer nikako ne da da izjednačimo, opet je lud kao u Njemačkoj. Za nas negativno lud, za Francuze pozitivno. Da nam je samo neki lagan gol, kontra. Srećom i Losert sjajno brani. I daaaa, Vuković, iz kontre, 15:15!!!

41' Džomba sa sedam metara ponovno vraća Hrvatsku na minus 1. Još samo da pređemo tu granicu.

40' Naši nisu naučili lekciju iz prvog dijela, kad lopta dođe do Gillea - to je gol. Priznajem, ovu sam rečenicu ukrao od Sušeca, Dinart mi je ubio autorsku kreativnost.

40' Kao da gledamo početak prvog poluvremena, velika muka obiju momčadi u napadu, prvenstveno zbog sjajnih obrana. Uf, konačno lopta dolazi do Vorija (Vuković), pogodak za 12:13.

38' Vanjska linija trenutno Valčić-Lacković-Vuković. Nema Balića, nema Metličića, a izgleda da i Duvnjaka muči neka ozljeda. Omeyer brani Vukiću. Narcisse, pak, u svom stilu puno zabija i puno troši, sada je srećom potrošio.

37' ...Francuzi iz kontre. Stvarno ga znam zacoprati. Narcisse je bio egzekutor. Brani opet Omeyer, srećom pa se Narcisse zabija u Valčića i dobivamo nazad loptu.

36' Izvrstan prodor Vukovića za 11:12. Griješe Francuzi, evo nove šanse za izjednačenje. Zadnji put kad sam to napisao Francuzi su zabili iz kontre.. Sada će zabiti...

35' Zabija Karabatić, prvi gol Francuza u nastavku.

31' Sjajan gol Džombe za otvaranje drugog dijela. Ako se po jutru dan poznaje...Da, da, opet Losert brani, u sjajnoj je formi naš dvostruki zlatni olimpijac.

30' Katastrofalan kraj poluvremenu, Metličić je isključen do kraja utakmice nakon prekršaja u zadnjoj sekundi. Uslijedila je žestoka rasprava sa sucima, ali promjene odluke nema (kao da je ikad bilo). Sada slušamo standardnu Sušecovu žalopojku na suce, koji ništa krivi nisu za lošu igru Hrvatske u napadu i dobru u obrani, što nas drži u malom rezultatskom zaostatku. Čujemo se za desetak minuta.

30' I stvarno je dobro objasnio, Vukić zabija s krila za 11:9.

30' Nešto stvarno ne štima s Federerom. Nema veze s ovom utakmicom, ali kako može izgubiti od Blake na OI ako mu je to najveći cilj sezone. Za to vrijeme Červar je objasnio momcima kako zabiti gol u zadnjem napadu. Da vidimo.

30' Girault pogađa sa sedam metara za 11:8.

29' Umjesto izjednačenja, kontra Francuza (Girault), 10:8 za bolje. Premda su naši zapravo bolji, ali danas im se baš i ne da. Naučili lekciju u Njemačkoj valjda.

28' Vori je u kontri 3 na 1 odlučio stistnuti kočnicu, ne zna se zašto. Ali imamo napad za izjednačenje.

27' Srećom i Francuzi su u "banani" što se napada tiče, posebno indisponiran je Karabatić, a zasluge sigurno idu i našoj obrani. Mirza je izborio novi sedmerac, uz cijenu udarca u glavu. Sedmerac će izvesti.. Džomba. Oporavio se. I zabio. MIRZAAAAA car.

26' Obrana Francuske dekoncentrirala je čak i Božu koji je u minuti uspio dati dva kriva podatka, no bitno je da je Mirza pogodio, pa je Hrvatska na samo minus 2.

25' Francuzi igraju bolje obranu nego u četvrtfinalu SP-a u Njemačkoj, s time da sada nemamo Balića. To pišem da bih objasnio ovih šest golova hrvatske reprezentacije u 25 minuta. Dvije minute za Abatija, sedmerac za Hrvatsku.

24' Ni Vori ne zna kako je sada zabio gol, ali je zabio. 9:6.

23' Karabatić bi se dobro uklopio u našu momčad danas, evo tek sada prvog udarca i to odmah - promašaj. Razlika nije velika, ali muka u napadu jest.

22' Opet Losert skida zicer, da nema njega već bi prijetio potop.

21' Konačno prava akcija, Lacković za Vorija, 8:5. I odmah Fernandez 9:5. Jel možemo još brže primiti gol nakon postignutog? Teško, zaista teško, nadajmo se da nećemo probavati.

20' Metličić i suci ne žive u ljubavi, po drugi puta je isključen. To bi nas zaista zabrinulo - kada bi ovo bilo četvrtfinale, polufinale ili finale. Gille opet siguran s crte, 8:4 Francuza.

17' Srećom Losert brani kontru Giraultu, inače bi već bilo neugodno. Nećemo se previše živcirati, utakmica zaista nije previše (ako i uopće) važna. Zamjena na srednjem, Duvnjak van, Vuković unutra.

15' Legenda Džomba zabija lobom, kako drugačije. Ali sada obrana curi, Narcisse vara cijelu obranu za 7:4.

15' E pa ne možemo primati golove s igračem više! Gille ostaje sam na crti (da, opet), 6:3 za Francusku. Tu je Losert nemoćan. Sedmerac za Hrvatsku, izborio ga Metličić.

14' Omeyer skida Vukiću dobru situaciju. Moramo zabijati s igračem više, kad već u egalu ne ide.

14' Lacković je izborio isključenje Fernandeza.

13' LAAAAAAC! 4:3. No, brzo uzvraćaju Francuzi, Narcisse ekspresno za povratak na plus 2.

12' Sada zabija Gille s crte, zakasnio je Valčić.

12' Morao je Lacković posegnuti duboko u džep s trikovima da bi nekako izbjegao francusku obranu i zabio drugi hrvatski gol.

9' Pogađa sada i s crte Dinart, vraća se Metličić. Pogodak molim lijepo.

9' Abati u kontri zabija za 2:1. Treba nam neki bravar za otključvanje ove francuske brave. Ako ste mislili da s Balićem ide teško protiv Francuske, zamislite kako je tek bez njega. Promašuje Duvnjak, napad za Tricolore.

8' Suci su prilično alergični na prigovaranja, prvo je žuti dobio Dominiković, sada isključenje Metličić. Opet su ubojiti Francuzi u obrani, ne ide i ne ide.

8' Sedam minuta prošlo, još uvijek 1:1. No, znali smo i prije da su ovo dvije najbolje obrane na svijetu.

4' Što smo skrivili ovom Omeyeru, uvijek baš protiv nas poludi. Skida i Metličiću. VUUUUUUKIĆ. Vukiću očito nije skinuo, lijepa akcija i dobra realizacija našeg lijevog krila. Izjednačeeeenje.

3' Omeyer, Losert, glavne face za sada. Omeyer skinuo Lackoviću, Losert nekom Francuzu. Sad je već vrijeme za pogodak, gol, zgoditak, gajbu.

1' Ako tko prati, naši su u crvenim dresovima, a Francuzi u bijelima. Zamolit ću ekipu u statistici da mi dojave kakva je povijest naših susreta kada smo nosili takve boje... Evo, javljaju mi da nemaju pojma. Lacković promašaj u prvom našem napadu, Francuzima sedmerac u prvom njihovom. Puca Fernandez... i zabija. 1:0 bijeli.

0' Strašnih Francuza boji se čak i Božo Sušec, onda znate da su dobri. Kod nas starta Džomba u prvoj postavi, to nam je uvijek drago vidjeti. Još par sekundi do početka utakmice.

0' Reklame. Na HTV-u. Mi na Sportnetu to koristimo za pozdrave vjernim čitateljima, za početak Evi koja negdje u Zagrepčanki navodno mukotrpno radi, čeka kraj posla i bijeg u Istru, a do tada će vrijeme ubiti uz rukometaše.

0' Mario iz Beča opet prati košarkaše na Sportnetu, i pita jel tko zna gdje bi mogao to gledati uživo... Pa ako tko ima odgovor na to pitanje, pošaljite mail, a ja ću to proslijediti Mariju.

0' Očekujemo početak susreta između jedinih preostalih neporaženih reprezentacija na ovom olimpijskom turniru. Kao što smo već naglasili, utakmica zapravo nema rezultatsku težinu, no uvijek je dobro zadržati pobjednički niz, pa ne sumnjamo da će Pakleni ići punom snagom.

Utakmica počinje u 14.45 po hrvatskom vremenu. S obzirom na stanje u drugoj skupini, gdje je ionako nemoguće predvidjeti tko će završiti na kojoj poziciji, ishod ovog susreta zapravo znači jako malo, pa je najvažnije da se nitko ne ozlijedi i nitko posebno ne umori. Svjestan je toga valjda i naš stručni stožer.

Kao i obično, možete nam se javljati za vrijeme prijenosa uživo, a one zanimljivije mailove pristigle na adresu [email protected] objavit ćemo u ovom live prijenosu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!