Nogomet

"Pobijedit ćemo Hrvatsku"

Ante Pažanin • četvrtak, 14.08.2008.
"Pobijedit ćemo Hrvatsku"
Foto: Ante Pažanin

Iako je do velikog dvoboja Hrvatske i Engleske na Maksimiru ostalo još četiri tjedna atmosfera se polako već zahuktava. Tako je engleski izbornik Fabio Capello ustvrdio da je Engleska spremna pobijediti Hrvatsku i čak da je bolja od europskih prvaka Španjolaca...

Fabiju Capellu nije trebalo dugo da 'uđe' u engleski način razmišljanja po kojem je engleska reprezentacija najbolja na svijetu i uvijek joj malo fali da to i dokaže. Iako je momčad i dalje u fazi stvaranja i odabira najboljih i iako do početka kvalifikacija ima još dosta Capello tvrdi: "Spremni smo na pobjedu protiv Hrvatske. Gledao sam Hrvatsku na Euru i igrali su dobro, s duhom i ponosom i imaju dobru kvalitetu u sredini i naprijed. Ipak ja sam pun vjere u svoju momčad, jer gledajući utakmice na Euru po meni je samo Španjolska igrala jako dobro i može se reći da je najbolja momčad osvojila turnir jer su igrali sa samopouzdanjem. Mi smo na istoj razini ili bolji. Jedino što moramo je igrati sa istom dozom samopouzdanja kao i Španjolska. Sa takvim samopouzdanjem i pobjedničkim duhom moji igrači igraju za svoje klubove i moramo to transformirati u reprezentaciju. Siguran sam da ćemo to učiniti i da ćemo ići u Južnu Afriku." Po Capellu ključ je u promjeni organizacije igre: "Moramo pronaći dobru organizaciju na terenu, moramo igrati brzo i ne sa dugim loptama, ali ne kao Španjolci jer oni imaju svoj vlastiti stil igre. Tehnički smo dobri kao i španjolski igrači, ali imamo drugačiji stil igre."

Je li ovo sve rekao pod utjecajem često neobjektivnih engleskih medija ostaje nejasno, ali tvrditi da je Engleska, koja nije bila u Austriji i Švicarskoj, jednako dobra kao i Španjolska u najmanju ruku je pretjerano. Engleska je već puno puta podbacila upravo zahvaljujući pretjeranim i nerealnim najavama i očekivanjima, a čini se da je tom ozračju podlegao i Fabio Capello. U svakom slučaju moguće potcjenjivanje i nedostatak opreza od Engleza može ići samo u korist našoj momčadi koja će tražiti pobjedu protiv Engleza kako bi barem malo zaliječila rane ostale nakon ispadanja od Turske.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!