Ostali sportovi

Sutra na rasporedu odgođene utrke

Goran Tomičić • četvrtak, 14.08.2008.
Sutra na rasporedu odgođene utrke

Organizatori olimpijske regate u Qingdau odlučili su da će se svi danas odgođeni plovovi održati sutra. Nama će najzanimljivije biti u klasi Finn, budući da će se sutra održati posljednja tri plova uoči finalne utrke...

U Qingdau će sutra biti iznimno neizvjestan dan budući da će na pet polja jedriti svih 11 klasa u kojima će sudjelovati više od 400 natjecatelja iz 62 reprezentacije. Pozicija Ivana Kljakovića Gašpića će nakon sutrašnjeg natjecanja biti mnogo jasnija. Naš predstavnik trenutno je na šestom mjestu regate s 15 kaznenih bodova više od trećeplasiranog Francuza Florenta i sve je moguće u završnim utrkama. Zanimljivo je spomenuti kako je dodijeljeno mnogo penala zbog nedozvoljenog poriva, a natjecatelj koji drugi puta dobije takvu kaznu mora odustati od regate.

Sutra će prvi puta na more Marin Lovrović i Siniša Mikuličić u klasi Zvijezda. Najveća zvijezda ove klase je Brazilac Robert Scheidt, olimpijski pobjednik iz Atlante i Atene, te srebrni u Sidneyu. Njegov flokist je Bruno Prado. Veliku konkurenciju u klasi potvrđuje i podatak o deset kormilara s olimpijskim iskustvom.

Marin Lovrović očekuje dobre uvjete: "Premjeravanje je jako dugo trajalo, bilo je mnogo kompliciranije nego na drugim regatama, no sve smo dobro prošli. Najviše vremena nam je trebalo da zalijepimo zastavu na jedro, duga je 2.80 i visoka 1.70 metara. Ja sam zadovoljan s uvjetima na moru, vjetar je lagan i morske struje su jake, ali vjetar je dosad bio stabilan."

Siniša Mikuličić vjeruje u dobar rezultat: "Mislim da idemo dobro, spremili smo se za taj vjetar, još imamo malo problema s kurentom, ali navikli smo se na te uvjete i mislim da ćemo dobro odvesti regatu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!