Ostali sportovi

Stolnotenisači ostaju u borbi za medalju

Goran Tomičić • četvrtak, 14.08.2008.
Stolnotenisači ostaju u borbi za medalju

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacije u je posljednjem kolu skupine B momčadskog dijela natjecanja s uvjerljivih 3:0 svladala Kanadu i plasirala se u razigravanje za brončanu medalju...

Tan Ruiwu je u prvom dvoboju igrao protiv Petera-Paula Pradeebana. Naš Kinez je prvi set dobio 11:8, a odlučile su odlične reakcije u napadu. U drugoj dionici je Tan Riuwu poboljšao servis i Kanađanin nije imao previše izgleda, no u trećem setu je uspio smanjiti minimalnim rezultatom. To je ipak bilo sve što je Pradebban uspio budući da je Tan Ruiwu od početka četvrtog seta kontrolirao igru i donio Hrvatskoj prvi bod.

U drugom dvoboju su se sastali Zoran Primorac i Zhang Peng. Ovaj zanimljivi susret odlučilo je veliko iskustvo našeg najboljeg igrača, koji je u prvom setu osvojio ključne poene, a otpor kanadskog Kineza u drugom setu je slomljen bez većih problema. Treća dionica je bila neizvjesna, no Primorac je bio sjajan u obrani i Hrvatska je povela 2:0.

Tan Ruiwu i Andrej Gaćina su se u igri parova suprotstavili Pradeebanu i Sheen Qiangu. Sve je bilo gotovo za 15 minuta u kojima kanadski par nije imao mnogo prilika. Prvi set su presudile dobre obrambene reakcije naših igrača, a Kanađani ni u drugom setu nisu mogli preko šest poena. Treći set je bio samo formalna potvrda plasmana Hrvatske u borbu za brončanu medalju.

Kanada - Hrvatska 0:3
Peter-Paul Pradeeban - Tan Ruiwu 1:3 (8:11, 7:11, 13:11, 8:11)
Zhang Peng - Zoran Primorac 0:3 (9:11, 6:11, 9:11)
Shen Quiang/ Peter-Paul Pradeeban - Andrej Gaćina/ Tan Ruiwu 0:3 (6:11, 6:11, 5:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!