Ostali sportovi

Katastrofa sestara Williams

Ivana Spahija • četvrtak, 14.08.2008.
Katastrofa sestara Williams
Foto: EPA

Četvrtfinalni dan olimpijskog teniskog turnira bio je koban za obje sestre Williams, čime su SAD ostale bez ženske teniske medalje. Serenu Williams je nakon tri teška seta porazila Ruskinja Elena Dementijeva, dok je Kineskinja Na Li nešto lakše "pregazila" Venus Williams...

Amerikanka Serena Williams, jedna od glavnih favoritkinja za osvajanje odličja na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, ipak se neće popeti na pobjedničko postolje. U prvom meču četvrtfinala četvrta je nositeljica turnira poražena od Ruskinje Elene Dementijeve nakon iscrpljujućeg dvosatnog meča i tri odigrana seta.

Williams je furiozno krenula u meč i u prvom setu je s lakoćom došla do vodstva od 3:0. Dementijeva nije pružala previše otpora pa je američka tenisačica bez većih problema uzela set sa 6:3. Serena je i u drugom setu krenula odlično, nakon jednog breaka je povela s 4:2, no Ruskinja se uspjela vratiti, poravnati rezultat na 4:4 i potom ključnim breakom osvojiti drugi set sa 6:4 i tu su započeli problemi za četvrtu nositeljicu.

Treći set donio je potpuni raspad igre Williams. Dementijeva je dva puta slomila servis Amerikanke i imala vodstvo od čak 5:0, no Williams se ipak trgla pred kraj. Napravila je dva breaka na servisu Ruskinje i smanjila zaostatak na 5:3, ali je njeno buđenje ipak stiglo prekasno pa je Dementijeva sigurno odservirala za meč vrijedan polufinala.

Ruskinju tamo očekuje dvoboj sa sunarodnjakinjom Verom Zvonarevom, kojoj su također bila potrebna tri seta da dospije u polufinale. Zvonareva je nakon dva sata i pet minuta igre na tribine ispratila Austrijanku Sybille Bammer. Ruskinja je u prvom setu slavila sa 6:3, ali je odjednom potpuno pala u igri, što je dopustilo Bammer da preokrene meč u svoju korist.

Austrijanka je u drugom setu povela s 5:0, Ruskinja se baš poput Williams u trećem setu vratila do 5:3, ali prekasno da spasi set. Ipak, Zvonarevu nije dočekala ista sudbina kao Serenu Williams. Boljom igrom u odlučujućem setu Ruskinja je uspjela dva puta slomiti servis Bammer i s konačnih 6:3, 3:6 i 6:3 plasirala se među najbolje četiri na turniru čime je Rusija osigurala barem jednu tenisku medalju. Kojeg sjaja, saznat ćemo na kraju turnira.

Sestrinu nesreću podijelila je i starija sestra Williams, Venus je iznenađujuće lako pala pod pritiskom domaće uzdanice Na Li, koja traži odličje za svoju zemlju. Venus Williams će se pridružiti mlađoj sestri na tribinama, odakle će pratiti nadolazeće polufinalne mečeve. Amerikanka je u maniri početnice prokockala pružene prilike i izgubivši ključne poene praktički darovala pobjedu Li.

Prvi set je silovito otvorila Williams, koja je odmah povela s 3:0. Činilo se kako će prvi set biti "šetnja" za aktualnu pobjednicu Wimbledona, ali je Li uspjela stići zaostatak od 4:1 i poravnati rezultat na 4:4. Igra je mirovala do rezultata 5:5 kada Williams nepromišljeno gubi servis, a Kineskinja koristi pruženu priliku i servisom uzima set sa 7:5. Početkom drugog seta Li je imala vodstvo od 3:1, Venus se uspjela vratiti do 4:4 i tada se ponovila ista priča iz prvog seta. Amerikanka je pri rezultatu 5:5 ponovno izgubila ključni servis, a Li je iskoristila pruženi poklon i sigurno odservirala za konačnu pobjedu od 7:5 i 7:5. Time se i Kini ukazala prilika za osvajanje teniskog olimpijskog odličja, a SAD ovaj put ostaje bez ičega, barem što se ženskog dijela turnira tiče.

Zbog kiše koja je padala u prvom dijelu dana program odigravanja mečeva je kasnio nekoliko sati te je posljednji četvrtfinalni meč između Ruskinje Dinare Safine i Srpkinje Jelene Janković odgođen je za petak.

Parovi, drugo kolo: Medina Garrigues/Ruano Pascual (Španjolska) - Stosur/Stubbs (Australija) 4:6, 6:4, 6:4.

Tenisačice, četvrtfinale: Elena Dementijeva (Rusija, 5) - Serena Williams (SAD, 4) 3:6, 6:4, 6:3, Vera Zvonareva (Rusija) - Sybille Bammer (Austrija) 6:3, 3:6, 6:3, Na Li (Kina) - Venus Williams (SAD, 7) 7:5, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!