Ostali sportovi

Minguzzi, Kuštov, Lopez

HINA • četvrtak, 14.08.2008.
Minguzzi, Kuštov, Lopez

Talijan Andrea Minguzzi (26) osvojio je naslov olimpijskog prvaka u hrvanju grčko-rimskim stilom do 84 kilograma, Rus Aslanbek Kuštov do 96 kilograma, a Kubanac Mijain Lopez do 120 kilograma.

Talijan Andrea Minguzzi (26) osvojio je naslov olimpijskog prvaka u hrvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 84 kg na OI u Pekingu. On je u finalu pobijedio Mađara Zoltana Fodora, te je tako došao do najvećeg uspjeha u karijeri.

Treće mjesto na EP-u bio je dosad najbolji rezultat Minguzzija.

Bronca je pripala Turčinu Nazmiju Avluci te švedskom hrvaču Ari Abrahamianu, koji je rođen u Armeniji.

Rus Aslanbek Kuštov osvojio je naslov olimpijskog prvaka u hrvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 96 kg na OI u Pekingu. On je u finalu pobijedio Nijemca Mirka Englicha, te tako europskom naslovu pridodao i olimpijsku krunu.

To je treće rusko zlato u hrvanju grčko-rimskim stilom na OI u Pekingu. Prije njega naslove su osvojili Nazir Mankijev (do 55 kg) i Islam-Beka Albijev (do 60 kg).

Bronca je pripala Amerikancu Adamu Wheeleru, te Assetu Mambetovu iz Kazahstana.

Kubanac Mijain Lopez (25) osvojio je naslov olimpijskog prvaka u hrvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 120 kg na OI u Pekingu. On je u finalu pobijedio Rusa Kasana Baroeva, te je tako donio Kubi prvo zlato na Igrama u Pekingu.

Dosad su Kubanci u Pekingu osvojili tri srebra i dvije bronce. Mijain Lopez je dvostruki svjetski prvak, a ovo mu je prva medalja na olimpijskim igrama.

Bronca je pripala Litvancu Mindaugasu Mizgaitisu, te Armencu Juriju Patrikejevu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!