Automoto

Pavlic pregazio Engleze

Ivana Strahija • četvrtak, 14.08.2008.
Pavlic pregazio Engleze

Najbolji hrvatski spidvejaš, mladi Jurica Pavlic, nakon uspjeha na domaćoj sceni te odličnim rezultatima u Ligi triju država, kao i poljskoj ligi, odlučio je pokoriti i drugu najjaču ligu u Europi, onu englesku.

Naš je Jurica Pavlic nakon svega tri trke u Velikoj Britaniji pokazao domaćima kako se to radi, postao je prvi vozač Velike Britanije kojem je nakon 27 punih godina uspjelo pobijediti u sedam izlazaka na stazu u jednoj utrci i upisati maksimalni broj bodova.

Star svega 19 godina Pavlic se već dokazao u prestižnoj poljskoj ligi, a njegovo su napredovanje pratili i spidvej znalci iz ostalih liga. Kako je nedavno odlučio da će od spidveja napraviti svoju karijeru, Pavlic uopće nije dvojio kad je britanski klub Swindon ponudio ugovor za 11 utrka. Premda su mnogi bili skeptični koliko može postići tako mladi vozač, koji je u europskim okvirima tek počeo ozbiljno voziti, naš se Jura jako brzo dokazao.

Ovakav strelovit uspjeh ni malo ne čudi kad se zna da Jura dolazi iz obitelji kojoj je spidvej u krvi, barem što se tiče tate Zvonka, koji je i sam svojedobno bio renomirani spidvejaš. U svom je Juri stariji Pavlic prepoznao talent još davno, vlastitim snagama izgradio prekrasni stadion u Donjem Kraljevcu, a cijela je obitelj angažirana oko Jure i njegove vožnje.

Sljedeći korak za poduzetnog Juricu bit će okušati se u najjačoj dostupnoj ligi, onoj švedskoj, a do tada sakupljati znanje iz dvije potpuno različite lige. Kako nam je objasnio Zvonko Pavlic, poljska i engleska liga mladom vozaču željnom napretka nude ono najbolje: "U Poljskoj su staze duže i tu se traži velika izdržljivost vozača. U Britaniji su staze kraće, imaju oštre zavoje i vozači su prisiljeni biti potpuno koncentrirani, brzi i okretni."

Napredak u stilu i tehnici vožnje Jurice Pavlica već je vidljiv, a znalci očekuju još i veći uzlet mladog Međimurca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!