Ostali sportovi

"Obrana je donijela pobjedu"

Branimir Korać • četvrtak, 14.08.2008.
"Obrana je donijela pobjedu"
Foto: EPA

Argentina je nakon odličnih početnih izdanja, spustila Repešine izabranike na zemlju. Nakon susreta argentinski košarkaši bili su posebno ponosni na način na koji su funkcionirali u obrani...

Kombinacija odlične argentinske obrane i našeg neučinkovitog napada donijela je uvjerljivu pobjedu Argentini u susretu s Hrvatskom. Potpuna nemoć i bezidejnost u napadu uzrokovani su dobrim dijelom čvrstom obranom Argentinaca. "Svaku večer pokušavamo odigrati barem malo bolje u obrani nego što smo igrali utakmicu ranije. Stalno tražimo napredak, bolje je ovisiti o dobroj obrani nego o napadu", objasnio je krilni centar Fabricio Oberto.

Zadovoljan je bio i Manu Ginobili koji je s osam asistencija odlično razigrao momčad. "Odigrali smo vrlo dobrih 40 minuta. Nije to bilo kao s Australijom kada smo igrali na mahove dobro, u ovoj utakmici smo igrali konstantno dobro. Ušli mo u utakmicu s puno strasti i želje, odradili sjajan obrambeni posao i uzeli pobjedu. Sada već mislimo na Rusiju i Iran, vrlo smo blizu prolasku u četvrtfinale, ali moramo naredne dvije utakmice shvatiti vrlo ozbiljno."

"Mislim da je ovo naša najbolja utakmica dosad, ispunili smo sve što smo zacrtali", dodao je Pablo Prigioni.

U našem taboru nije bilo zadovoljstva. "Argentina nas je uništila. Sjajno su se pripremili za nas i imali smo velikih napadačkih problema", konstatirao je Zoran Planinić.

Hrvatsku prije četvrtfinala očekuju još dvije utakmice u skupini, prva već u subotu u 8:30 s Litvom, a druga u ponedjeljak u 3:00 s Iranom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!