Ostali sportovi

Hrvatska eliminirana

Goran Tomičić • petak, 15.08.2008.
Hrvatska eliminirana
Foto: FaH

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija poražena je od Austrije u prvom krugu razigravanja za brončanu medalju. U neizvjesnoj utakmici Austrija je za dva sata i 13 minuta slavila 3:1...

U prvom dvoboju sastali su se Werner Schlager i Tan Ruiwu, a Austrijanac je bio spretniji. U prvom setu je Schlager bio bolji u svim segmentima igre i minimalnih 11:9 nije pravi prikaz događanja za stolom. Dramatična igra poen za poen u drugom setu pripala je Austrijancu, a Tan Ruiwu u posljednjem setu nije imao pravog odgovora na odličnu ofenzivnu igru Schlagera.

Potom je Zoran Primorac igrao protiv Chen Weixinga, a taj dvoboj je bio vrhunski užitak za gledatelje. Naš igrač je u prvom setu pokazao sjajnu napadačku igru, no austrijski Kinez je ipak bio spretniji. Slično je bilo i u drugom setu, gdje je odlučio omjer defenzivnih poena 3:1 u korist Chen Weixinga, a Primorac je u trećem setu pao u igri i Austrija je rutinski stigla do 2:0.

U igri parova su se Andrej Gaćina i Tan Ruiwu suprotstavili Chen Weixingu i Robertu Gardosu. Austrijski par je u prvom setu igrao iznimno agresivno i stigao je do 11:8, a drugi set je odlučila koncentrirana igra u obrani i Austrija je stigla korak do pobjede. No, potom su naši sjajnim servisima smanjili rezultat, a u četvrtom setu su u ofenzivi uzeli čak deset poena i dvoboj je otišao u neizvjestan peti set. Ruiwu i Gaćina su u posljednjoj dionici igrali izvanredno i donijeli su Hrvatskoj smanjenje rezultata.

Nažalost, Andrej Gaćina u četvrtom dvoboju nije mogao protiv Schlagera. Austrijanac je, unatoč jako dobrom nastupu našeg igrača, dobio prvi set. Neizvjesna završnica druge dionice također je pripala Schlageru, no Gaćina je na isti način uzvratio u trećem setu. To je ipak bilo sve što je uspio učiniti, budući da je Schlager iskoristio svoje prilike u četvrtom setu i Austrija se plasirala u drugi krug razigravanja za broncu, dok je Hrvatska završila sudjelovanje na Olimpijskim igrama.

Austrija - Hrvatska 3:1
Werner Schlager - Tan Ruiwu 3:0 (11:9, 11:9, 11:8)
Chen Weixing - Zoran Primorac 3:0 (12:10, 13:11, 11:6)
Robert Gardos/ Chen Weixing - Andrej Gaćina/ Tan Ruiwu 2:3 (11:8, 11:9, 11:13, 11:13, 10:12)
Werner Schlager - Andrej Gaćina 3:1 (13:11, 11:8, 9:11, 12:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!