Ostali sportovi

Njemačka žetva medalja

Antonija Pavlić • petak, 15.08.2008.
Njemačka žetva medalja
Foto: EPA

Njemačka nastavlja s dominacijom u konjičkim natjecanjima na borilištima u Hong Kongu. Nakon zlata u individualnom i ekipnom preponskom jahanju, nova odličja stigla su i u drugoj disciplini natjecanja - dresurnom jahanju...

Nakon što su u uzbudljivom i neizvjesnom finalnom preokretu oduzeli primat Australcima u preponskom jahanju, Nijemci i Njemice nastavljaju s potpunom dominacijom. Peter Thomsen, Frank Ostholt, Andreas Dibowski, Ingrid Klimke i Hinrich Romeike pokorili su konkurenciju u prvom natjecanju u kojem se se dijelila odličja, a sada su to isto ponovili i u dresurnom jahanju, doduše, ovog puta u potpuno izmijenjenom sastavu.

Prvo je mjesto za Njemačku osigurala Isabell Werth (76.417) ispred nizozemske jahačice Anky van Grunsven (74.75). "Na nas je stavljen veliki imperativ pobjeda ovdje u Pekingu, nakon onih poraza u Turinu, na EP-u prošle godine. Zato je ovo posebno važno. Uz silan pritisak uspjeli smo pobijediti i ovo je doista prekrasan osjećaj", rekla je pobjednica, Njemica Werth.

"Možda je to za nas bila i dodatna motivacija; rekli smo si: pokušat ćemo sve, doći ćemo ovdje i boriti se do kraja pa što ispadne. Ispalo je sjajno", dodala je.

Uz Werth u Njemačkoj selekciji nastupili su i Nadine Capellmann (70.083) na 10. mjestu i Heike Kemmer (72.250) na 3. mjestu.

Zanimljivo je da je Njemačka od 1984. i Igara u Los Angelesu osvojila sve zlatne medalje u dresurnom jahanju, a u Pekingu je tročlana njemačka ekspedicija samo nastavila ugodnu tradiciju.

Jahačima u narednim danima predstoje natjecanja u individualnom preponskom jahanju te Grand Prix special u dresurnom jahanju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!