Ostali sportovi

Medalje putuju u Europu

Goran Markuš • petak, 15.08.2008.
Medalje putuju u Europu

Podijeljene su i prve medalje u pistovnom biciklizmu. Naime danas je održano natjecanje u ekipnom sprintu gdje su prvo Nijemci uspjeli preduhitriti Australce za broncu da bi samo nekoliko minuta kasnije u finalu Velika Britanija stigla do još jednog zlata protiv Francuske…

Ekipni sprint (M)

Riječ je o natjecanju kod kojeg za reprezentaciju voze trojica biciklista (prosječno nešto više od 60 km/h) izmjenjujući se nakon svakog kruga da bi nakon tri kruga dobili pobjednika. Upravo na taj način ove su godine reprezentativci Velike Britanije u sastavu Chris Hoy, Jason Kenny, Jamie Staff zasluženo osvojili zlatnu medalju.

U sva tri kruga Britanci su bili brži od Francuza, a najveću razlika ostvarena je odmah u prvom krugu kada je Chris Hoy od Gregorya Baugea bio brži za 0.241 sekundu. U prosjeku Britanci su vozili gotovo 1 km/h brže od Francuza što u ovoj disciplini govori o apsolutnoj nadmoći zlatnih otočana.

S druge strane borba za treće mjesto bila je neizvjesna do samog kraja kada je Stefan Nimke gotovo u posljednjim metrima uspio prestići Marka Frencha donijevši Nijemcima pobjedu za malih 0.008 sekundi što je i treću olimpijsku medalju donijelo u Europu. Za usporedbu ovdje je razlika u prosječnoj brzini bila vrlo malih 0.012 km/h.

Poredak, pistovni biciklizam - ekipni sprint (M):
1. Velika Britanija (Chris Hoy, Jason Kenny, Jamie Staff)
2. Francuska (Gregory Bauge, Kevin Sireau, Arnaud Tournant)
3. Njemačka (Rene Enders, Maximilian Levy, Stefan Nimke)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!