Ostali sportovi

Litvi pokvariti besprijekornost

Sanja Čalić • petak, 15.08.2008.
Litvi pokvariti besprijekornost
Foto: EPA

Novo jutro nosi i nov početak, pa će tako ono sutrašnje (8:30 sati) našim košarkašima donijeti i novu priliku za podizanje samopouzdanja i osvajanje bodova nakon lošije predstave protiv Argentine...

Prilično neuvjerljiv nastup naših košarkaša, koji protiv olimpijskih protivnika Argentinaca nisu pružili ravnopravan otpor, morao je vrlo brzo pasti u zaborav, budući da Hrvate u narednom kolu očekuje još jedan vrlo jaki test – dvoboj s Litvom. Iz susreta s Argentinom izbornik Repeša sigurno će izvući određene pouke, a ono što se neće smjeti ponoviti jest vrlo loš šuterski dan u kojem je ponajviše slab bio šut za tri poena, dosad jedno od naših najjačih oružja.

U susretu s Litavcima značajno će biti i odigravanje mnogo bolje obrane koja protiv Argentine nije bila na najvišem nivou, pogotovo iz razloga što je Litva nakon tri odigrana susreta jedna od tricaški najučinkovitijih momčadi na Olimpijskim igrama, a nadmoćna je bila i u skakačkom segmentu, naročito onom obrambenom.

I sam Repeša naglasio je kako će za pobjedu protiv Litve vrlo važna biti i visoka razina koncentracije, no izrazio je nadu i vjeru kako će u tom dvoboju naši košarkaši ipak bolje reagirati: "Žao mi je zbog publike, koja u sve većem broju prati ovu reprezentaciju, ali nadam se da ćemo izvući pouke iz ovog poraza i uspjeti se pripremiti na pravi način za Litvu, " rekao je izbornik nakon poraza od Argentine i nastavio: "Napravit ćemo neke tehničke i taktičke korekcije, ali bez ekstra pristupa i ekstra koncentracije mi ne možemo funkcionirati na ovom nivou, " prenosi HRT.

Litva, pak, u susret s Hrvatskom ulazi na krilima važne pobjede nad Rusima te je zasad na turniru besprijekorna s ostvarenim maksimalnim učinkom. Vrlo efikasne litavske šutere predvodi iskusni Jasikevičius koji svoje kreatorske sposobnosti iskazuje i u velikom broju asistencija, te je on jedan od igrača koji je i najviše minuta proveo u igri. Osim njega, naši će igrači posebnu pažnju zasigurno morati posvetiti i Linasu Kleizi koji izniman posao obavlja u obrambenom skoku gdje drži primat među svojim suigračima, a uz Jasikevičiusa, najbolji je litavski strijelac.

Pobjedom nad Rusijom Jasikevičius je bio vrlo zadovoljan, no istaknuo je kako momčad ide korak po korak: "Ova nas pobjeda stavlja u vrlo dobru poziciju da se borimo za prvo mjesto u skupini. Ali ovo ćemo pokušati zaboraviti i razmišljati o Hrvatskoj. Tako se mora učiniti na ovakvim turnirima, krenuti dalje."

"Idemo utakmicu po utakmicu. Znamo što možemo učiniti, a znamo i što ne možemo. Idemo korak po korak i nadamo se da će nam sreća biti naklonjena," zaključio je Jasikevičius o nadanjima i mogućnostima Litavaca na olimpijskom turniru.

Za ovaj susret izgubili smo Marka Popovića koji je ozlijedio stopalo u dvoboju s Argentinom.

Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Rusija80:95Australija
Hrvatska73:86Litva
Iran82:97Argentina
1Argentina 41+64
2Litva 41+25
3Australija 32+52
4Hrvatska 32+19
5Rusija 14-19
6Iran 05-141

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!