Ostali sportovi

Sestre Williams marširaju prema zlatu

Antonija Pavlić • petak, 15.08.2008.
Sestre Williams marširaju prema zlatu
Foto: EPA

Odigrani su prvi susreti ženskog turnira parova, koji su zahvaljujući kiši dosta poremetili tijek teniskog dijela Igara. Tako je danas uz tri para četvrtfinala odigran i sraz 2. kola u kojem su glavne zvijezde bile sestre Williams...

Venus i Serena su se nakon ispadanja iz pojedinačnog dijela turnira potpuno posvetile osvajanju zlata u parovima. U drugom su kolu za nešto više od sat vremena igre svladali Japanke Ayumi Moritu i Ai Sugiyamu. Japanke su se dobro držale tek u prvom setu kada su sestre u samoj završnici oduzele servis Japankama i osvojile set. Slomljene Japanke drugi set su psihički potpuno pale te je okršaj bio gotov za samo 23 minute, konačni rezultat 7:5, 6:2.

Šeste nositeljice, Ukrajinke Alona i Kateryna Bondarenko, odigrale su gotovo izjednačen meč s Talijankama Flavijom Pennettom i Francescom Schiavone. Iako početak susreta nije sugerirao neizvjesnu borbu, budući da su Ukrajinke dobile set sa 6:1 za samo 28 minuta, Pennetta i Schiavone su se uspjele vratiti i drugi set su za deset minuta igre više dobile sa 6:3. Posljednji, napeti set ipak je otišao na ukrajinsku stranu, ponajviše zbog slabog postotka servisa Talijanki.

U tijeku su još dva susreta četvrtfinala u kojima se sastaju Vera Zvonareva i Elena Vesnina kontra Venus i Serene Williams te Virginia Ruano Pascal i Anabel Medina Garrigues protiv američke kombinacije Lindsay Davenport i Liezel Huber.

Osim turnira parova, danas je na rasporedu i posljednji četvrtfinalni okršaj između Ruskinje Dinare Safine i Srpkinje Jelene Janković. Četvrta nositeljica, Safina, preporodila se od kada brigu o njoj vodi hrvatski trener Željko Krajan. Pod njezinim je reketom, danas pala i 2. nositeljica i 1. igračica svijeta, Jelena Janković. Prvi je set dobila Safina s laganih 6:2, no Janković se uspjela osloboditi velikog pritiska koji je posljednjih tjedana konstantno stavljan na nju te odnijeti set sa 7:5. U trećem je setu Safina reprizirala prvi te još jednom sa 6:2 slomila Janković i osigurala polufinale potvrdivši time kandidaturu za sam svjetski vrh.

Bio je ovo njihov peti međusobni susret, a pobjedom je Safina preuzela vodstvo i u međusobnim okršajima (3:2). Ruskinja je osim u Pekingu bolja bila i u Parizu i Los Angelesu dočim Janković ima dvije pobjede nad 6. igračicom svijeta - u Charlestonu i Hertogenboschu.

U srazu četvrtih i petih nositeljica, Anabel Medine Garrigues i Virginije Ruano Pascual protiv Lindsay Davenport i Liezel Huber kao s(p)retnije su na koncu s terena izašle Španjolke. Za 3 sata i 7 minuta igre, odigrana su tri seta u kojima je svaki gem bio "na nož", uzbudljiv i neizvjestan. Potvrdit će to rezultat (5:7, 7:6 (6) i 8:6). Garrigues i Pascal će u polufinalu zaigrati protiv boljeg iz dvoboja Safina/Kuznetsova - Yan/Zheng.

Sestre Williams su i u svom drugom meču dana uspijele deklasirati suparnice. Ovaj su put "žrtve" bile Ruskinje Elena Vesnina i Vera Zvonareva koje su pale u dva laka seta. Prvi je set još i bio neizvjestan, a kada se govori o sestrama Williams onda taj rezultat niti ne može biti veći. Ruskinje su iščupale 6:4, no onda su neobjašnjivo pale, Amerikanke su ih u potpunosti nadigrale i zasluženo svladale 6:0.

Zadnji susret dana završen je nedavno, a Kineskinje Jie i Yan bile su bolje od Ruskinja Safine i Kuznetsove.

Olimpijske igre, četvrtfinale: Dinara Safina (Rusija) - Jelena Janković (Srbija) 6:2 5:7 6:2

Olimpijske igre, četvrtfinale parova: Alona Bondarenko/Kateryna Bondarenko (Ukrajina) - Flavia Pennetta/Francesca Schiavone (Italija) 6:1 3:6 7:5, Virginia Ruano Pascal/Anabel Medina Garrigues (Španjolska) - Lindsay Davenport/Liezel Huber (SAD) 5:7 7:6 8:6, Serena Williams/Venus Williams (SAD) - Elena Vesnina/Vera Zvonareva (Rusija) 6:4, 6:0, Zheng Jie/Zi Yan (Kina) - Dinara Safina/Svetlana Kuznetsova (Rusija) 6:3 5:7 10:8

Olimpijske igre, drugo kolo parova: Venus Williams/Serena Williams (SAD) - Vera Zvonareva/Elena Vesnina (Rusija) 7:5 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!