Ostali sportovi

Zlato za Du i Yu

Vedran Attias • petak, 15.08.2008.
Zlato za Du i Yu

Završeno je badmintonsko natjecanje u ženskim parovima. Druge nositeljice Jing Du i Yang Yu osvojile su zlato pobjedom nad Korejkama, a i brončana medalja ostaje u Kini...

Treće nositeljice Zhang i Wei pokazale su kako su odlično postavljene osvajanjem trećeg mjesta. Japanke Maeda i Suetsuna vrlo su dobro igrale cijeli turnir, no do medalje nisu mogle. Japanke su sjajno igrale prvi set, no kod vodstva 17:14 - stale. Kineskinje rade seriju 7:0 te tako osvajaju prvi set.

Još uvijek pod dojmom kako su izgubile prvi set, Japanke ulaze loše u drugi i Kineskinje ponovno rade seriju od sedam poena te tako već na samom početku seta stvaraju veliku prednost koju ne ispuštaju do kraja. Svakako vrijedi spomenuti kako je u najdužem poenu koji je trajao 65 sekundi bilo čak 63 udarca što je zaista fascinantno i vrijedno borbe za medalju na Olimpijskim igrama.

U finalu - novo kinesko slavlje. Druge nositeljice Du i Yu bile su bolje od četvrtih nositeljica Lee i Lee iz Koreje. Kineskinje su bile prilično uvjerljive i trebalo im je samo 22, odnosno 23 minute po setu za glatkih 2:0. Konačni rezultat 21:15 i 21:13 dobro opisuje stanje na terenu - prilično lagana pobjeda najboljeg ženskog para u Pekingu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!