Nogomet

"Imao sam tremu"

Antonija Pavlić • petak, 15.08.2008.
"Imao sam tremu"
Foto: Bruno Karadža

Mlada nada splitskog Hajduka i najveći njegov dobitak u novoj sezoni, Mario Tičinović, dobio je veliko povjerenje trenera Gorana Vučevića te je u potpunosti ispunio očekivanja i do izlaska s terena bio jedan od boljih pojedinaca na terenu...

Unatoč mladosti (16. godina) Hajdukov strateg postavio je Tičinovića na travnjak Riazora od prve minute. Igrač koji je za Hajduk odigrao tek nekoliko prvenstvenih dvoboja te utakmicu protiv trećerazrednih Maltežana dobio je zahtjevnu zadaću, hrvati se s puno iskusnijim, dvostruko starijim i moćnijim veznjacima Deportiva, i u tome je posve u sjeni ostavio zvijezde iz La Corune.

Njegova izvedba na desnom boku bila je gotovo briljanta, dijelio je lopte kao na traci, trčao, borio se i sve to s golemom tremom, koja je kada se pogleda u njegove osobne dokumente, potpuno opravdana. "Imao sam veliku tremu istrčati na Riazor i držala me sve dok nisam završio prvu akciju", priznao je Tičinović poslije utakmice.

Sjajan, ali i veoma hrabar potez bijelog stratega, koji je iz kao iz "rodilišta" u "vatru" gurnuo mladog veznjaka. 170 cm visok i 70 kg težak Sinjanin ponikao je u Hajdukovoj omladinskoj školi, od ranih dana pokazavši zavidan talent. Kao 15-godišnjak je nastupao za stariju juniorsku selekciju Hajduka, a godinu potom se probio i do seniorske momčadi.

Za Hajduk je debitirao u Kupu Uefa, mjesec dana prije 17. rođendana u ogledu protiv malteške Birkirkare te se odmah nakon ulaska s klupe upisao i u strijelce. Prvenstveni debi zabilježio je 3. kolovoza protiv Varteksa (1:1). Momak koji će za pet dana proslaviti 17. rođendan već je zadivio Hrvatsku, a polako će, vjerujemo, osvajati i svijet.

"Utakmicu u Zagrebu (poraz 0:3) odigrali smo jako mlohavo, no ovdje smo bili čvrsti i odigrali onako kako znamo. Ovaj remi nam puno znači. U uzvratu će biti ludnica, pun stadion bi nas trebao gurnuti prema prvom kolu.", rekao je Hajdukov "Tić".

Ne sumnjamo da je Tičinović još jedan veoma kvalitetan materijal za izbornika Bilića i njegov stručni stožer, te vjerujemo kako će i on, baš kao i starije mu kolege Eduardo, Modrić, Vukojević i Ćorluka, već u dvadesetima harati europskom nogometnom scenom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!