Ostali sportovi

"Bar nismo pali bez borbe"

Goran Markuš • subota, 16.08.2008.
"Bar nismo pali bez borbe"
Foto: EPA

Nakon poraza od Litve u posljednjoj četvrtini svi igrači kao i sam izbornik, Jasmin Repeša slažu se kako je "crni" period naše igre predugo trajao da to momčad kakva je Litva ne bi iskoristila te da se sada samo moramo koncentrirati na posljednji susret u skupini protiv Irana, susret koji će nas u četvrtfinalu vjerojatno poslati na svjetske prvake, Španjolce, saznajemo sa službenih stranica HRT-a…

Prvi se oglasio Roko Leni Ukić, čovjek koji je na današnjem susretu zabio najviše poena za našu reprezentaciju: "Izgleda da nas je pobjeda protiv Rusije na neki način opila. Nažalost, počeli smo kalkulirati što se nakon Argentine vidjelo i na današnjem susretu, no danas barem nismo pali bez borbe."

"Teško je bilo održati koncentraciju svih 40 minuta protiv momčadi koja ima tako sjajne šutere te najbolju pick and roll igru na svijetu. Danas nikako nismo bili pravi, ali ponavljam, bar nismo pali bez borbe. U negativnoj smo seriji i sada treba dobiti Iran i vratiti se u normalu," izjavio je nakon susreta Ukić.

Zoran Planinić, čovjek koji nas je spasio od potopa već u trećoj četvrtini ima slična razmišljanja: "Nakon što smo uspjeli zatvoriti Jasikevičiusa i Šiškauskasa u prvoj četvrtini pojavili su se Kleiza i ostali. Litva je naprosto odlična momčad sa pregršt dobrih igrača i to je danas donijelo pobjednika. Jako nam je pala koncentracija u zadnjoj četvrtini, no ovo je ipak utakmica koju i da smo dobili (osim s ogromnom razlikom) ne bi ništa značilo. Valja se sabrati protiv Irana i u četvrtfinalu biti pravi protiv Španjolaca."

Izbornik naše reprezentacije, Jasmin Repeša također nije bio posebno nezadovoljan našom igrom: "Nažalost, izgubili smo zbog dekoncentracije, točnije "crnog" perioda od čak šest minuta što je previše kada igrate s tako jakim protivnikom kakav je Litva. Dopustili smo sjajnim šuterima nekoliko otvorenih i laganih šuteva nakon čega su počeli pogađati i nemoguće. Činjenica je da je Litva puno iskusnija momčad i nije nikakva sramota izgubiti od ekipe koja toliko dugo zajedno igra košarku."

"Na našu sreću ovaj poraz ništa ne znači. Opet nas nije išla trica, ali ja sam odmah naglasio kako je izvanredan šut za tri iz prva dva susreta bio nerealno visok stoga moram priznati da nisam posebno iznenađen", poručio je Repeša.

Izbornik je odlučio reći ponešto i o sljedećoj utakmici protiv Irana: "Pobjeda protiv Irana neće biti nimalo jednostavno jer smo dosad, nažalost već potrošili dosta energije, a Iranci su u pripremnom periodu napravili nekoliko iznenađenja. Igra se rano ujutro i valja biti vrlo oprezan."

Repeša se kratko osvrnuo i na oporavak Marka Popovića koji je zbog ozljede današnji susret pratio s klupe: "Magnetska rezonancija je pokazala da nema nikakve rupture i danas ujutro se osjeća puno bolje nego jučer. Osobno sam zadovoljan napretkom, a što se njegovog povratka na olimpijski parket tiče velik sam optimist."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!