Ostali sportovi

Gay ostao bez finala

Maja Giljanović • subota, 16.08.2008.
Gay ostao bez finala
Foto: EPA

Svjetski prvak iz Osake lani Tyson Gay nije se uspio plasirati u finale na 100 metara - podijelio je, naime, deveto mjesto...

Američki je rekorder u svojoj polufinalnoj utrci išao 10.05 i ostao dvije stotinke sekunde kratak za četvrtim mjestom sunarodnjaka mu Darvisa Pattona.

"Dao sam svoj maksimum, a isprike - nema", izjavio je poslije gorkog razočaranja Gay kojem je preostalo olimpijske se medalje dokopati samo preko štafete - 25-godišnjaka, naime, nema ni na 200 metara zbog povrede koju je zadobio na američkim olimpijskim trialsima prošlog mjeseca.

Gay - neslužbeno najbrži čovjek svijeta jer išao je ranije na trialsima 9.68, ali potpomognut snažnim vjetrom u leđa - nije se vadio na ozljedu: "Nema govora o njoj. Kroz kvalifikacije i četvrtfinale sam prošao bez problema, nisam li?"

Jamajčani s druge strane nisu imali problema: svjetski rekorder (9.72) koji je ovog svibnja usred New Yorka upravo protiv Gayja srušio Powellovih 9.74 je bez po' muke istrčao 9.85 i slavio ispred Waltera Dixa (9.95), a Asafa Powell je ukupno osvojio drugo mjesto s 9.91.

Finale je s 10.05 promašio i nekadašnji svjetski prvak Kim Collins, a srebrni iz Atene i nekadašnji europski prvak Francis Obikwelu je 11. (10.10).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!