Ostali sportovi

Srbi uhvatili zadnji vlak

Ante Jukić • subota, 16.08.2008.
Srbi uhvatili zadnji vlak
Foto: EPA

Iako su odbojkaši SAD-a i Rusije došli do četvrte uzastopne pobjede u Pekingu, najviše razloga za zadovoljstvo nakon današnjeg dana imaju Srbi. Olimpijski pobjednici iz Sydneya su, naime, u vrlo važnom dvoboju bili bolji od Njemačke, čime su znatno poboljšali svoje šanse za plasman u četvrtfinale...

Grupa A

SAD - Kina 3:0 (25:22, 25:12, 25:18)
Italija - Bugarska 3:0 (25:20, 25:21, 25:16)
Venezuela - Japan 3:0 (25:23, 25:21, 25:23)

SAD su došle i do druge pobjede nad Kinom, u samo dva dana. Nakon što su odbojkašice jučer slavile s 3:2, muškarci su danas bili još uvjerljiviji, pobijedivši s "glatkih" 3:0. Amerikanci su s ova dva boda došli na korak do pozicije broj jedan u skupini A, dok će domaćini potvrdu svog plasmana u četvrtfinale tražiti u posljednjem kolu, kada igraju s Italijom.

Italija i Bugarska su u dvoboj četvrtog kola ušle sa po dvije pobjede u "džepu", i mogućnošću da slavljem u današnjoj utakmici osiguraju četvrtfinale. To je na kraju, puno lakše nego što se to moglo očekivati, pošlo za rukom Talijanima, dok će se Bugari morati strpjeti do posljednjeg kola. Ipak, s obzirom da ih u njemu čeka objektivno slabija Venezuela, ni njihov plasman među najboljih osam na ovim OI ne bi trebao biti upitan.

U dvoboju dvaju reprezentacija koje u dosadašnjem dijelu natjecanja nisu ubilježile nijednu pobjedu, Venezuela je svladala Japan i zadržala kakve-takve šanse za plasman u četvrtfinale. Za to joj treba pobjeda u zadnjem kolu protiv Bugarske i povoljan rasplet ostalih susret, u što je ipak teško vjerovati.

Poredak: 1. SAD 8, 2. Italija 7, 3. Bugarska 6, 4. Kina 6, 5. Venezuela 5, 6. Japan 4

Grupa B

Rusija - Egipat 3:0 (25:19, 25:14, 25:18)
Srbija - Njemačka 3:1 (25:25, 27:25, 24:26, 25:23)
Brazil - Poljska 3:0 (30:28, 25:19, 25:19)

Nakon što su natjecanje otvorili s tri pobjede, Rusi su očekivanim slavljem protiv Egipta zadržali savršeni skor, "zacementiravši" tako svoje mjesto u četvrtfinalu. Tamo, pak, sigurno nećemo vidjeti Egipćane, koji su današnjim porazom izgubili i teoretske šanse.

Najzanimljiviji susret današnjeg odbojkaškog programa odigrali su Srbija i Njemačka. Bio je to dvoboj koji je praktički odlučivao o posljednjem sudioniku četvrtfinala iz ove skupine, a poslije kojeg puno više razloga za zadovoljstvo imaju Srbi. Olimpijski pobjednici iz Sydneya su, naime, nakon vrlo velike i neizvjesne borbe slavili nakon četiri seta, čime su se na tablici izjednačili sa svojim današnjim protivnicima. S obzirom da Srbija u posljednjem kolu igra protiv slabašnog Egipta, a Njemačka s aktualnim olimpijskim pobjednicima Brazilcima, za očekivati je da ćemo u četvrtfinalu ipak gledati naše istočne susjede.

Brazilci nisu dozvolili i drugi uzastopni poraz u Pekingu, nakon što je od njih prije dva dana bolja bila Srbija. Prvi set dvoboja s Poljskom ponudio je veliku borbu (završio 30:28 za Brazil), no nakon njega stvari su ipak sjele na svoje mjesto, za konačnih 3:0 za aktualne olimpijske pobjednike.

Poredak: 1. Rusija 8, 2. Brazil 7, 3. Poljska 7, 4. Njemačka 5, 5. Srbija 5, 6. Egipat 4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!