Ostali sportovi

Zlato za Indoneziju

Vedran Attias • subota, 16.08.2008.
Zlato za Indoneziju

Dan prije kraja natjecanja u badmintonu, Kineskinja Zhang svladala je sunarodnjakinju Xie u ženskom finalu, no potpuno kinesko slavlje spriječili su Indonežani Kido/Setiawan koji su slavili protiv domaćeg para Cai/Fu...

Oba su muška para prilično uvjerljivo došla do finalnog dvoboja. Naime, svjetski broj jedan Indonežani izgubili su jedan set do finala, dok se Kinezi, inače broj tri na svijetu, mogu pohvaliti kako nisu izgubili niti jedan. Kinezi su na tome, niti jednom izgubljenom setu, ostali i nakon prvog seta u finalu koji su dobili 21:12.

Kinezi su sjajno, rekli bi čak "presjajno" otvorili susret, i nošeni domaćom publikom lako došli do vodstva od 1:0. U drugom setu, potpuno drukčija slika - Indonežani odlično otvaraju set i dolaze do prednosti 9:3. Do kraja seta samo još više ubrzavaju i ne dozvoljavaju Kinezima ništa osim očajničke obrane te dobivaju set sa uvjerljivih 21:11.

Zadnji i odlučujući set bio je, nažalost za domaćine, preslika drugog. Iako bi konačni rezultat 21:16 mogao dati do znanja kako je bilo napeto - što nije bio slučaj. Indonezijski par Kido/Setiawan uvjerljivo je vodio cijeli set i na kraju, uz ogromno slavlje, osvojio zlatnu medalju.

U ženskom finalu, Kinezi nisu mogli biti tužni. Naime, u finalu su igrale Zhang i Xie. Pogađate, obje Kineskinje. Zhang je odlično otvorila susret i nakon samo 18 minuta dobila prvi set 21:12. Ništa manje uvjerljivo nije igrala Xie u drugom i slavila, još uvjerljivije - 21:10. Treći set bila je dostojna borba finala Olimpijskih igara. Nakon 28 minuta teške i prilično izjednačene borbe, jedna je ipak morala izgubiti. S 21:18 u odlučujećem setu, Ning Zhang postala je Olimpijska pobjednica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!