Ostali sportovi

Halkia dopinigirana ide kući

Maja Giljanović • nedjelja, 17.08.2008.
Halkia dopinigirana ide kući

Braniteljica olimpijskog naslova 2004. Fani Halkia pala je na doping-testu, oduzeta joj je akreditacija i osramoćena je na letu kući iz Pekinga u Atenu...

Međunarodni je olimpijski odbor objavio da je Halkia testirana u Japanu 10. kolovoza, a u krvi joj je u preliminarnom A testu pronađen metiltrijenolon (M3) - je li u pitanju greška kako 29-godišnjakinja uvjerava javnost ili je doista na steroidima, pokazat će, navodi Grčki olimpijski odbor, B nalaz kasnije tijekom dana.

MOO, međutim, nije časio časa - Halkia je izbačena iz olimpijskog sela, a šokirana je procijedila: "Ovo je nečuveno. Oduvijek sam zagovarala poštenje i borila se protiv dopinga - jednostavno ne mogu vjerovati, ali ljudi su, čini se, spremni na sve. Odlučno tvrdim da je u pitanju ili greška ili sabotaža. U svakom slučaju odgovornima ću dati na uvid sve vitamine, nutricionističke preparate, što god požele i sigurna sam da će istina pobijediti".

Časnica u grčkoj avijaciji, Halkia se pridružila neslavnom drušvu među ostalima 11 dizača utega, plivaču, veslaču i Dimitrisu Regasu kojeg inače trenira zajednički im trener - svi su tijekom zadnja dva mjeseca pali na M3.

Još ranije su, pak, nemjerljivu štetu reputaciji grčkog sporta nanijeli na OI u Ateni sprinteri Ekaterina Thanou i Costas Kenteris.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!