Ostali sportovi

Jučer Britanci, danas Britanke

Goran Markuš • nedjelja, 17.08.2008.
Jučer Britanci, danas Britanke
Foto: EPA

Održano je i jedino današnje finale u biciklizmu, ono u pojedinačnoj dohvatnoj vožnji za žene gdje smo mogli gledati borbu dviju Britanka iz koje je Rebecca Romera izašla kao zlatna pobjednica…

Pojedinačna dohvatna vožnja (Ž)

Nakon što smo jučer mogli uživati u odličnom finalu pojedinačne dohvatne vožnje kod muškaraca danas smo na rasporedu imali žensko finale iste discipline koje se razlikuje samo u činjenici da žene voze po 1 km kraćoj stazi.

Da Velika Britanija drži primat u pistovnom biciklizmu dokazalo je i britansko finale u kojem su se našle Rebecca Romero i Wendy Houvenaghel. Nakon odličnog bijega od jedne sekunde u prvih 1000 i povećanja prednosti na nešto više od dvije sekunde nakon 2000 metara već je svima bilo jasno da zlato odlazi fantastičnoj Romero koja je samu završnicu odvozila nešto lakšim tempom pobijedivši sa 2.074 sekunde prednosti ispred vrlo zadovoljne Houvenaghel.

Borba za broncu Ukrajinke Lesyae Kalitovske i Novozelanđanke Alison Shanks donijela nam je puno više uzbuđenja. Nakon što je Shanks malo lošije starta, što je Kalitovska odlično iskoristila napravivši gotovo dvije sekunde prednosti već nakon 1 km, Alison diže ritam i nakon 2 km preuzima vodstvo sa 0.6 sekundi prednosti ispred Ukrajinke.

Slijedila je velika završnica u posljednjih 1000 metara u kojoj Kalitovska zbog manje greške Shanks ponovno preuzima vodstvo i prva prolazi ciljem donijevši odlično treće mjesto svojoj zemlji.

Poredak, pistovni biciklizam – pojedinačna dohvatna vožnja (Ž):
1. Rebecca Romero (Velika Britanija)
2. Wendy Houvenaghel (Velika Britanija)
3. Lesya Kalitovska (Ukrajina)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!