arhiva

Ne vjeruje srce pameti

Dario Dodić • nedjelja, 17.08.2008.
Ne vjeruje srce pameti
Foto: Sandro Donda

Svatko ima svoju crnu listu na kladionici. Većini su to određeni tenisači, čak i čitave nogometne lige, poput Turske. Mojoj crnoj listi sve su bliže Zagreb, Hajduk i Rijeka...

U mojoj glavi bore se barem trojica, jedan za jedinicu, jedan za X, jedan za dvojku. I govore mi: Znaš da njih uvijek fulaš, odigraj kontru; Nemoj mijenjati taktiku, čim odigraš protiv njih pobijedit će; Odigraj X, ne vole te ni jedni ni drugi.

I na kraju me samo boli glava, još uvijek ne znam koji će glas prevladati, ali znam da će nakon moje prognoze ekipa Zagreba u busu za Koprivnicu podivljati od ekstaze. Kolegica Mihaela pronijela je glas po Zagrebovoj svlačionici (valjda su dečki imali koji komad odjeće na sebi) da ima tamo neki momak koji se stalno kladi protiv njih. I što se dogodi kad se kladim protiv njih? Oni pobijede. Dobili Rijeku, dobili Hajduka, tek sam u prvom kolu pogodio pobjedu Varaždinaca, iako čini se nije bila baš najzasluženija.

Je li to zapravo prokletstvo Zagreba ili vjerojatnije Rijeke i Hajduka? Hajduk sam jedva pogodio protiv Zadra, lagano promašio protiv Varteksa i tih zlobnih Zagrebaša. Dinamo se isto tako provukao protiv Rijekinog bunkera, a onda sam ih dvaput favorizirao, spasio me dodatni X u prognozi utakmice protiv Intera iako sam bio uvjeren u pobjedu Rijeke. Još sam više siguran bio da će dobiti Zagreba - i ništa.

Najviše sam love izgubio igranjem na Hajduk, iako iz drugog kuta ispada da sam najviše izgubio klađenjem protiv Zagreba. Poruka je stigla od Mihaele, nada se da mi je Slaven zicer. Jesam li naučio lekciju? Naravno da nisam...

Slaven - Zagreb 1
Oko ove utakmice dosta sam dvojio, Slaven je igrao tešku utakmicu u Grčkoj, Zagreb je izgledao sjajno protiv Hajduka, a dobili su i Rijeku. S druge strane, Slaven je odličan domaćin, Zagrebaši su mladi i sigurno moraju imati oscilacije u formi. A i bio bi red da nastavim s tradicijom klađenja protiv njih, čisto da vidimo do kad mogu promašivati. Koeficijent je odličan na pobjedu Slavena, čak i iskreno vjerujem da će to Koprivničani dobiti. Dakle, čestitke Zagrebu na pobjedi.

Osijek - Varteks 1
Kakva katastrofa za moju Sportnet Manager momčad! Ivo Smoje zabio autogol, kapetan Skender primio dva, a u toj utakmici mi je i Surać dobio crveni karton! Neka, sve im opraštam jer igraju prilično dobro, očekujem u Gradskom vrtu njihovu pobjedu, koeficijent 1.9 vrlo je primamljiv. Mogao sam i prokomentirati Varaždince, ali moj se tip ionako temelji više na igri Osijeka.

Šibenik - Zadar 1
Ne mogu se oteti dojmu da su upravo ove dvije momčadi tipične domaćinske u HNL-u. Nisam pokušao potvrditi svoj osjećaj analizom statistike, ali sam provjerio njihove međusobne oglede. I nabasao sam na podatak da Zadrani nikada nisu slavili na Šubićevcu! Očekujem da će Šibenčani pobjedom natjerati navijače da zaborave poraz od Croatije Sesvete, da zaborave promašeni jedanaesterac i da će upisati prvu domaću pobjedu.

Dinamo - Cibalia 1
Nije važno kako igraju, Modri u HNL-u pobjeđuju. Cibalia nije ekipa koja će ih zaustaviti, iako dobrom obranom i raspoloženim Burcsom mogu zapapriti Dinamu. Očekujem malo golova, ali ipak će slaviti Dinamo.

Inter - Croatia 2
Iznenađenje Prvenstva svakako je Croatia, prvi kandidat za ispadanje (barem u mojoj glavi) je svakako Inter. Nije da su Interovci loši, nego nisu stabilni, sve mi to djeluje prilično neposloženo. S druge pak strane Croatia mi djeluje kao vrlo stabilna i iskusna ekipa. Ne zabijaju puno, ali igraju pametno i realnost je da Dinamo protiv njih nije baš zaslužio pobjedu. Možda bi bilo pametnije tipovati na X2, ali odlučio sam malo hazardirati i odigrati čistu dvojku na Croatiju Sesvete.

Rijeka - Hajduk 2
Šećer na kraju ili za mene glavobolja na kraju. Ni jedni ni drugi me ne vole, promašujem ih čim ih krenem upisati na listić, najave iz klubova su da nitko ne želi bod. Što će se dogoditi na kraju? Nadam se da neće bod. Tipujem na Hajduka, vjerujem da su umorniji, ali isto tako vjerujem da su puno kvalitetniji od Rijeke. Kao da me to priječilo da ih u prošlosti promašim. Vrijeme je da počnu zabijati golove, mislim da ćemo uživati u utakmici s puno golova u kojoj će, nadam se, jedan više zabiti gosti.

Ako ništa, nadam se da će me Zagrebaši odvesti na neku večeru ako pobijede i u Koprivnici, bio bi red nakon silnih premija koje sam im svojom prognozom osigurao...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu
  • Najnovije
  • Najčitanije

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!