Ostali sportovi

Dancima prva zlatna medalja

Antonija Pavlić • nedjelja, 17.08.2008.
Dancima prva zlatna medalja
Foto: EPA

Podijeljen je još jedan komplet medalja, ovaj put u klasi 49er. Finale je prošlo bez hrvatskih predstavnika Pavla Kostova i Petra Cupača, a nakon finalnog su plova na koncu slavili Danci, priskrbivši tako svojoj zemlji prvo zlatno odličje na Igrama...

U uzbudljivoj i napetoj završnici, u gotovo izjednačenom četveroboju - Warer/Ibsen, Martinez de Lizaurdy/Fernandez, braća Jan Petter iHannes Peckolt i ponovno braća Pietro i Gianfranco Sibello, presudili su milimetri, a ti su milimetri bili na strani danskog dvojca Jonas Warrer i Martin Kirketerp Ibsen.

Iako su u finalnom plovu prvo mjesto zauzeli ukupno drugoplasirani Španjolci, Martinez de Lizaurdy i Fernandez, to im nije bilo dovoljno budući da je danska posada uspješno i sigurno, bez odustajanja utrku završila na sedmom mjestu što im je bilo dovoljno za zlatno odličje. Kao drugi su u cilj ušli Nijemci Jan Peter i Hannes Peckolt no pet bodova zaostatka za vodećim Dancima bio je prevelik zalogaj.

Utrku nisu uspjeli završiti Austrijanci Nico Luca Marc Delle Karth i Nikolaus Resch te Amerikanci Tim Wadow i Chris Rast. Potonji su u ukupnom poretku završili na veoma dobrom šestom mjestu, dok su Austrijanci regatu okončali dva mjesta ispod američke postave, na osmom mjestu.

Hrvatska posada, Petra Cupač i Pavle Kostov odjedrili su slab prvi dio regate, trgnuli se u drugom no bilo je prekasno za osiguravanje bolje mjesta ili eventualno čak i finala, na koncu su zauzeli 17. mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!