Tenis

Zovko zapeo u kvalifikacijama

Ivor Krapac • nedjelja, 17.08.2008.
Zovko zapeo u kvalifikacijama
Foto: Kristijan Komarica

Lovro Zovko doživio je poraz u prvom kolu kvalifikacija ATP turnira u New Havenu. Zovko je na početnoj prepreci potonuo u trećem setu susreta s Amerikancem Phillipom Simmondsom...

22-godišnji Phillip Simmonds pokazao je previše za Lovra Zovka na startu kvalifikacija New Havena. Američki tenisač, 748. na Entry listi, izveo je preokret nakon izgubljenog prvog seta, nadjačavši Zovka s 5:7, 7:5 i 6:1.

Hrvatska će, tako, u glavnom ždrijebu imati dvojicu predstavnika, Marina Čilića i Ivu Karlovića, koji se očito oporavio od viroze zbog koje je otkazao nastup na OI u Pekingu. Karlović je drugi, a Čilić šesti nositelj, i jedan i drugi slobodni su u prvom kolu.

Karlovićev prvi protivnik bit će bolji iz rusko-američkog dvoboja Igora Kunjicina i wild-carda Johna Isnera, dok bi se korak iza, u osmini finala, mogao sresti s 14. nositeljem, Argentincem Joseom Acasusom. Od postavljenih tenisača, u toj su četvrtini ždrijeba i dvojica Talijana, Andreas Seppi (7.) i Simone Bolelli (10.).

Čilić se nalazi u istoj polovici ždrijeba s Karlovićem, uz mogući hrvatski susret tek u polufinalu. Marin će se u svom prvom nastupu, u drugom kolu, sresti s jačim iz dvoboja Srbina Viktora Troickog i kvalifikanta. S obzirom na prikazano ovog tjedna u Washingtonu, gdje je dogurao do finala, Troicki će biti favorit za dolazak do ogleda s Čilićem, dakako, ukoliko se stigne odmoriti i prilagoditi uvjetima na novom turniru.

Prvi nositelj s kojim bi se Marin mogao susresti je Austrijanac Jürgen Melzer (11.), mogući protivnik u osmini finala, dok su, među postavljenima, u njegovoj četvrtini ždrijeba još i Igor Andrejev (4.) i Victor Hanescu (16.).

Listu nositelja na jedinom ATP turniru u tjednu uoči US Opena predvodi Španjolac Fernando Verdasco, ovogodišnji pobjednik umaškog Studena Croatia Opena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!