Ostali sportovi

Australke i Nizozemke u polufinalu

Hrvoje Vuković • nedjelja, 17.08.2008.
Australke i Nizozemke u polufinalu

Danas su odigrani četvrtfinalni susreti vaterpolskog turnira za žene na Olimpijskim igrama. Nakon što su plasman među najbolje četiri ekipe već otprije prvim mjestima osigurale Mađarska i SAD, danas je to pošlo za rukom i Australkama i Nizozemkama...

Četvrtfinalni dvoboj između Australije i Kine ponudio je tijesnu i neizvjesnu utakmicu u kojoj su Australke ipak uspjele sačuvati prednost i na kraju dokopati se polufinala. Domaće su se vaterpolistice držale u egalu sve do treće četvrtine, kada Australke odlaze na dva razlike i uz više mirnoće u posljednjoj četvrtini odnose minimalnu pobjedu (11:12), vrijednu plasmana među najbolje četiri reprezentacije.

U drugom četvrtfinalnom susretu Nizozemke su iznenadile Italiju i nakon teške borbe tek poslije peteraca prošle dalje. Nizozemska se do poluvremena odvojila na dva razlike, ali Talijanke su do kraja uspjele izjednačiti i tako izboriti produžetke. Nervoza je učinila svoje pa u tih dodatnih šest minuta nismo vidjeli golove te se pristupilo izvođenju peteraca koje su sa 5:3 dobile Nizozemke i tako prošle u polufinale. U susretu za sedmo mjesto Ruskinje su deklasirale Grkinje sa 12:6.

OI, vaterpolo, žene, četvrtfinale

Kina - Australija 11:12 (4:4, 2:2, 2:4, 3:2)
Italija - Nizozemska 11:13 (2:2, 1:3, 3:2, 2:1, 0:0, 0:0, 3:5)

OI, vaterpolo, žene, za 7. mjesto

Rusija - Grčka 12:6 (3:2, 4:1, 3:1, 2:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!