Ostali sportovi

Samo nebo zna

Hrvoje Vuković • nedjelja, 17.08.2008.
Samo nebo zna
Foto: Sandro Donda

Poraz od Amera gurnuo nas je u tunel pun upitnika. I sada koračamo na slijepo. No, nema kukanja. Sami smo si priredili "zabavu" u četvrtfinalu, ako do njega dođe. DO naše utakmice s Kinom, već će sve biti jasno, pošto je naš susret posljednji na rasporedu...

Minus dva. Točno toliko je trebalo našima protiv Amerikanaca kako bi u krugu s njima i Srbima zadržali prvo mjesto. Kada se dogodilo, teorije zavjere samo su isplivale iza ugla. S jedne strane, teško je shvatiti tko bi normalan riskirao izravni ulazak u polufinale i dodatna dva odmora, samo kako bi eventualno izbacio nekog iz trojca Srbija/Crna Gora/Mađarska. Uz dodatak da su Talijani (koji su morali pobijediti Nijemce kako bi ostali u igri) izgubili već prije naše utakmice, čime je bilo jasno da u posljednjem kolu ne mogu ugroziti Srbe i njihovu treću poziciju. Dakle, sa Srbijom na trećoj poziciji, dala bi se šansa Crnogorcima da u slučaju poraza protiv Španjolaca i oni zauzmu treće mjesto u svojoj grupi i tako izbjegnu Srbe. Što se i dogodilo. No, njihova utakmica bila je na rasporedu tek nakon naše. Previše je tu bilo upitnika koji su se trebali poklopiti kako bi izgurali jednu od ovih momčadi, i dosta teško je povjerovati u takav rasplet.

Poredak, 5.kolo

Skupina A
1. Mađarska 7
2. Španjolska 6
3. Crna Gora 5
4. Australija 4
5. Grčka 2
6. Kanada 0

Skupina B
1. HRVATSKA 6
2. SAD 6
3. Srbija 6
4. Njemačka 4
5. Italija 2
6. Kina 0

Istina, s druge strane, baš tih minus dva drži "urotnike" iznad vode. I svatko vuče na svoju stranu. Ali posvetimo se zadnjem kolu, do sutra popodne sve će biti jasno. U prijašnjim tekstovima već su razrađene opcije našeg direktnog prolaska u polufinale. Ukratko - ako Srbija pobijedi Italiju, prvi smo, svi ostali rezultati uz pobjedu Amera protiv Nijemaca bacaju nas na drugo mjesto i vrlo vjerojatno Crnu Goru u četvrtfinalu. Kineze smo već pretvorili u dva boda, neće valjda i oni imati "američki" dan. A baš su to imali protiv nas. Srbi su im dali četiri gola, znači da ipak vrijede nešto u obrani. A u napadu, njih je pomazilo, nas nije. Čudan peterac, Politze u same rašlje sa sedam metara, potom i od stative pa od Vićana u mrežu. To je već plus tri. S druge strane, Boškoviću od stative pa u igrača pa preko gola. Nije ušlo. Uz lošu igru igrača više i poraz nije toliko nerealan. I oni igraju vaterpolo zaboga.

A sada čekamo. Protiv Kineza ćemo samo nabijati gol razliku, o ostalim utakmicama ovisi s kakvim raspoloženjem. Već prije pet ujutro znat ćemo kakve su nam šanse, pošto bazen otvaraju Srbi i Talijani. Rasterećeno. Opušteno. I jedni i drugi. Srbi mogu biti drugi samo u slučaju poraza Amerikanaca od Nijemaca, dok im je treća pozicija zacementirana. Dobro je, što i Nijemci u nekakvim kombinacijama imaju šansu za treće mjesto, a pošto igraju poslije Srba, naši susjedi mogli bi u slučaju njemačke pobjede ipak završiti na drugom mjestu ni krivi ni dužni. Pa sad ti budi pametan.

Skupina A bar ima pobjednika. To su Mađari koji će polufinale proslaviti pobjedom protiv Kanađana u posljednjem kolu. Drugo mjesto trenutno drže Španjolci nakon što su neočekivano (uz također teorije zavjere) deklasirali Crnogorce sa 12:6 i njih slavlje protiv katastrofalnih Grka drži na toj poziciji, koja i nije baš najtraženija na tržištu budući da vrlo vjerojatno vodi na Srbe u četvrtfinalu. Crnogorci su pak na trećem mjestu s pet bodova te u posljednjem kolu igraju protiv Australije koja bi ih u slučaju pobjede izbacila iz borbe za medalju. Ukoliko Crnogorci pobijede, a Španjolci izgube (Španjolska igra kasnije), naši južni susjedi će preuzeti tu nezahvalnu drugu poziciju. Previše kombinacija za normalnog čovjeka. Najbolje bi bilo da svi odigraju - olimpijski - pa što bude.

OI, vaterpolo, 5.kolo

Skupina A
Mađarska - Kanada 4:50
Crna Gora - Australija 6:10
Španjolska - Grčka 9:20

Skupina B
Srbija - Italija 3:30
SAD - Njemačka 8:00
HRVATSKA - Kina 10:40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!