Ostali sportovi

Uvjerljivo do medalja

Goran Tomičić • nedjelja, 17.08.2008.
Uvjerljivo do medalja
Foto: EPA

Kina je uvjerljivom pobjedom protiv Singapura osvojila zlatnu medalju u ekipnom dijelu natjecanja na Olimpijskim igrama. Bronca je pripala Južnoj Koreji...

Kina - Singapur 3:0

U prvom meču je Wang Nan igrala protiv Feng Tianweia. Singapurska igračica je potpuno neočekivano minimalnim rezultatom uzela prvi set, no već je 11:3 u drugom setu najavilo osvajača zlata. U trećem setu Kineskinja nije dopustila nikakvo iznenađenje, a posljednja dionica bila je rutinska potvrda prvog boda Kine.

Zhang Yining se potom suprotstavila Li Jia Weiji, a taj meč bio je gotovo identičan prethodnom. Opet je Singapuru pripao prvi set rezultatom 11:9, a u drugom je kineska agresija donijela izjednačenje. Wei se u trećem setu nikako nije mogala oduprijeti kvalitetnijoj protivnici, a nekoliko bljeskova u četvrtom setu nije bilo dovoljno i Kina je povela 2:0.

U igri parova su Guo Yue i Zhang Yining za 23 minute potvrdile zlato protiv Wang Yue Gu i Li Jia Wei. Osam poena u prvom setu je bio krajnji domet singapurskog para, a domaće su u nastavku meča rutinski privele dvoboj kraju i zlato je ostalo u Kini.

Wang Nan - Feng Tianwei 3:1 (9:11, 11:3, 11:8, 11:6) Zhang Yining - Li Jia Wei 3:1 (9:11, 11:3, 11:4, 11:7) Guo Yue/ Zhang Yining - Wang Yue Gu/ Li Jia Wei 3:0 (11:8, 11:5, 11:6)

Južna Koreja - Japan 3:0

Mnogo neizvjesnosti nije bilo ni u dvoboju za broncu. U prvom dvoboju je Kim Kyung Ah igrala protiv Sayake Hirano. Prvi set je bio dramatična izmjena poena koja je otišla na stranu Južne Koreje, a u idućem setu je sjajna ofenziva ostavila Hirano na četiri poena. Japanka je smanjila u trećem setu, no Kyung Ah je u posljednjoj dionici iskoristila prilike za pobjedu.

U drugom meču su se sastale Dang Ye Seo i Ai Fukuhara. Korejka je od prvog poena krenuča iznimno agresivno i s uvjerljivih 11:4 je uzeča prvi set, a u drugom setu je biča spretnija i povisila je prednost. Japan je i u ovom meču osvojio četvrti set, no posljednji set je bio identičan prvom i Južna Koreja je povela 2:0.

Igra parova je pokazala veliku razliku u kvaliteti između Park Mi Yong/ Kim Kyung Ah i Harune Fukuoko/ Hirano. Japanke su u prva dva seta imali periode dobre igre, no to nije bilo dovoljno i Južna Koreja je bez većih problema povela 2:0. Treći set je bio sjajna izmjena poena, no japanski par je propustio ključne poene i Južna Koreja je osvojila broncu.

Kim Kyung Ah - Sayaka Hirano 3:1 (11:9, 11:4, 7:11, 12:10) Dang Ye Seo - Ai Fukuhara 3:1 (11:4, 13:11, 7:11, 11:3) Park Mi Yong/ Kim Kyung Ah - Haruna Fukuoka/ Sayaka Hirano 3:0 (11:6, 11:8, 13:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!