Košarka

I Giriček se vraća u Europu

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 18.08.2008.
I Giriček se vraća u Europu
Foto: Dario Dodić

Prošle sezone jedini hrvatski igrač u NBA ligi Gordan Giriček, nastavio je trend prijelaza iz NBA lige u Europu ovog ljeta. Nije nikakvo iznenađenje zemlja u kojoj će Giriček nastaviti karijeru. Rusija, naravno...

Gordan Giriček narednih dana trebao bi postati novi igrač ruskog prvoligaša Triumph Ljubercija. Prema informacijama iz Rusije, Giriček je dogovorio sve detalje ugovora s Triumphom, u kojemu bi mu plaća trebala biti oko 2 milijuna eura po sezoni. Preostao je još samo potpis koji bi trebao uslijediti čim Giriček dohvati slobodno mjesto u zrakoplovu za Moskvu.

Giriček je prošle sezone igrao za Utah, Philadelphiju i Phoenix, a na kraju sezone postao slobodan igrač. Zanimanje za njega postojalo je i unutar NBA lige, ali i među nekim uglednijim europskim klubovima poput Unicaje i Panathinaikosa. No, ponuda iz Rusije bila je financijski najbolja i Giriček će ostaviti Roka Ukića jedinim hrvatskim igračem u NBA ligi, uz "polu-našeg" Andrewa Boguta.

Triumph Ljuberci je klub koji je prošlih sezona nastupao pod imenom Dinamo Moscow Region, a domaćin je u predgrađu glavnog ruskog grada. U novoj sezoni imaju visoke ambicije, a Giriček je tek jedna od kockica nove momčadi. Prije njega dovedeni su Srbin Nenad Krstić iz New Jersey Netsa, Amerikanci Marcus Goree iz CSKA i JR Bremer iz Spartak Vladivostoka, te Turčin Kerem Tunçeri iz Reala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!