Ostali sportovi

"Sve je moguće"

Sanja Čalić • ponedjeljak, 18.08.2008.
"Sve je moguće"
Foto: EPA

Uvjerljivom i očekivanom pobjedom nad Iranom hrvatski su košarkaši zatvorili prvi krug natjecanja, a njihove su misli već okrenute četvrtfinalnom dvoboju sa Španjolskom…

Nakon što su svoj put u skupini A kompletirali s tri pobjede, od kojih je posljednja bila protiv Iranaca, i dva poraza, hrvatski su se košarkaši vrlo brzo svojim mislima okrenuli onom što ih očekuje u sljedećem nastupu. "Bit će to poput finala za nas. Oni su jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali znamo da u četvrtfinalu nema lakih protivnika," smatra Krešimir Lončar o susretu s Španjolcima.

Iako se naša momčad neće u svom najjačem sastavu suprotstaviti Španjolskoj, Lončar ipak ne gubi optimizam: "Popović je sigurno out za utakmicu protiv Španjolske, a nadam se da će se Planinić uspjeti vratiti. Bit će sigurno još teže bez njih, ali dati ćemo sve od sebe."

Kapetan Nikola Prkačin, koji je bio je jedan od učinkovitijih igrača protiv Irana, naglasio je koliko su naši košarkaši ozbiljno shvatili svog posljednjeg protivnika u skupini: "Ozbiljno smo shvatili Iran. Morali smo krenuti tvrdo, jer ako oni nalete na zid, onda je lako igrati, ali ako se mekše uđe, onda mogu raditi probleme kao što su nam radili i Argentinci," prenosi HRT.

O sljedećem protivniku Hrvatske Prkačin kaže: "Ne želimo igrati protiv Dream Teama, ali mislim da se možemo nositi sa Španjolskom. U jednoj utakmici je sve moguće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!