Ostali sportovi

Australija srušila i Litvu

Sanja Čalić • ponedjeljak, 18.08.2008.
Australija srušila i Litvu
Foto: EPA

U svom posljednjem dvoboju u skupini Australci su u potpunosti deklasirali Litavce čime su postali jedina momčad u skupini kojoj je pošlo za rukom nanijeti im poraz…

Australija – Litva 106:75

U svoj pohod prema velikoj pobjedi Australci su krenuli već od samog početka susreta, a njihovim je napadima Litva odolijevala samo do treće minute. Nakon tog trenutka Australci su počeli graditi svoju prednost koju nisu ispuštali iz ruku do kraja, a ona je već na kraju prve četvrtine, na plus 14, bila osjetnija. Brzim kontrama, ali i sjajnim šutom za tricu kojih je ukupno ubacila 16, Australija je bušila litavsku obranu, što se odrazilo i na rezultatu, te su prilično indisponirani Litavci na poluvremenu imali velik zaostatak od 26 poena (55:29)

I u drugom dijelu susreta ništa novog. Dvojac Bogut - Newly nastavio je stvarati najviše problema litavskoj obrani, a Brian Goorjian priliku je dao svim igračima, stoga su se svi u australskim redovima i upisali u strijelce. Tijekom treće dionice Australci su kontrolirali susret i održavali svoje vodstvo na 20 – ak poena razlike, a u završnoj su četvrtini u potpunosti deklasirali Litavce, te je njihova prednost nekoliko minuta prije kraja iznosila čak i plus 38.

Svojom vrlo dobrom rolom Australiju je predvodio Andrew Bogut koji je postigao 24 poena uz jedan skok te stopostotni učinak za tricu (3/3), dok je u redovima Litve najučinkovitiji bio Ksistof Lavrinovič s 14 poena i osam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!