Ostali sportovi

UŽIVO rukomet: Hrvatska - Kina (9.45)

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 18.08.2008.
UŽIVO rukomet: Hrvatska - Kina (9.45)
Foto: Axel Heimken

Rukometaši Hrvatske trebali bi protiv Kine imati lakši trening uoči četvrtfinalnog ogleda. Prilika je to da naši vanjski igrači pronađu pravu pucačku formu, a tekstualni prijenos susreta uživo možete pratiti ovdje...

Hrvatska - Kina 33:22

60' Kraj utakmice, zaslužena i očekivana pobjeda Hrvatske. Nije izgledalo lijepo na početku, ali do kraja se sve popravilo i upisana je rutinska pobjeda. Koju će nam ona poziciju i protivnika donijeti - saznat ćemo tijekom dana.

Vezane vijesti

60' Isključenje do kraja utakmice za Kineza koji je rukom udario Duvnjaka. Zabija Horvat, opet je plus 11.

57' Evo i prvi pozdrav danas, zaslužila ga je - Eva. Koja radišno radi, ali ipak ima vremena baciti oko kako stoje rukometaši protiv Kine. A stoje dobro, 11 razlike ipak je potvrda razlike u kvaliteti, nakon zaista razočravajućih prvih 15 minuta.

56' Nakon dobre obrane Alilovića Duvnjak u kontri nalazi Valčića koji povisuje na 12 razlike.

55' Jako lijepa akcija za Horvata, 31:19.

53' Na kraju će to izgledati pristojno, stisnuli smo jako obranu u drugom dijelu i Kinezi tu ne uspijevaju pronaći put do Alilovića. S druge strane, naši su shvatili da ono što ne prolazi protiv Francuza prolazi pored Kineza pa jednostavnim akcijama dolazimo do pogodaka.

51' Evo pogotka Horvata, prvog na utakmici. Od onih koji su igrali, svi osim Ivana Balića zabili su barem pogodak. A za Ivana se ne brinemo, on je danas upisivao asistencije.

49' Osmi gol Šprema koji se prošetao pored čuvara i zabio u prvi kut.

46' Sulić je nepogrešiv s crte, njegov novi gol za 25:16. Sada već stvari izgledaju onakvima kakve jesu - Hrvatska kao olimpijski pobjednik, a Kinezi kao - slučajni prolaznici.

42' Lijepo još jednom Duvnjak, njegov treći gol danas. Na terenu je jedna mlađa postava, Balić je očito samo isprobao kako to ide u prvom dijelu, slijedi odmaranje do četvrtfinala.

40' Lijep lob Šprema, 22:16.

38' Duvnjak iz sedmerca zabija za 21:15. Drugo poluvrijeme je već u skladu s onim što je za očekivati od ovakve utakmice, izgleda kao lakši trening.

33' Šprem se iskupljuje za promašaj u kontri, u idućem napadu izborio se za loptu i zabio za plus pet. Šprem za sada prvi strijelac naših sa šest pogodaka. Evo opet i Kineza. Na golu je, inače, Alilović, Losert je bio solidan u prvom dijelu.

32' Lijep pogodak Duvnjaka, njegov prvi danas, povratak na plus 4.

30' Evo i prve reakcije čitatelja danas - nepotpisani mladić zamjera mi na ovome "prvi dio za brzi zaborav", jer ipak smo "napravili seriju 8:0". Bravo za nas. Olimpijski pobjednici gubili su s pet razlike od amatera koji su tu samo zato jer su domaćini. Nikakva serija od 8:0 ne može promijeniti činjenicu kako smo u utakmicu ušli - užasno. S lošim pristupom, neprimjerenim velikim pobjednicima. U drugom dijelu će nadajmo se biti bolje, premda su eto Kinezi odmah zabili za 17:14.

30' Kraj prvog dijela. Konačno. Jedino hvale vrijedno je povratak Balića koji čini se nema nikakvih problema. Sve ostalo za brzi zaborav. Čitamo se za desetak minuta.

30' Opet Šprem, opet isti kut, opet gol, 17:13.

28' Ajde bar je ova 7:0 serija za nekakvu pohvalu. Šprem je ponovno zabio gol iz kontre, dobro ga je pronašao Losert.

27' Šprem iz kontre za plus 2. To i nije baš pohvalno s obzirom da igramo protiv Kine. I da je 28. minuta.

25' Vodimo, konačno. Prvi pogodak Dominikovića na ovim OI.

24' Izjednačili smo protiv Kine!!! Mirza Džombaaaaa!!!

23' Evo asista Balića za Renata Sulića, na samo minus 1 smo!!! Protiv Kineza!!!

21' U moru loših, evo jedne dobre vijesti, s Lackovićem je sve ok. Lijep gol Metličića, deseti gol naših. Nažalost, Kinezi imaju 13.

19' Sad nam je zabio i tip koji još nije postigao gol na OI. Lijepo od nas da malo zahvalimo domaćinima na lijepim OI.

18' Kinezi među njih milijardi nisu pronašli nekog tko bi mogao čuvati Vorija, pa Igor zabija još jedan gol. No zabijaju još jedan gol i Kinezi.

17' Lijepa asistencija Balića za Vorija za 11:7. Nemam više ni ironičnih ni ciničnih komentara, ostala je samo nevjerica da nam Kinezi vode četiri razlike nakon više od pola prvog poluvremena.

16' Smiješno ili žalosno. Vode Kinezi 11:6.

15' 10:5 za Kinu. U rukometu. Protiv Hrvatske za koju igra i Ivano Balić. U sportu je izgleda zaista SVE moguće. Valčić smanjuje na 10:6.

13' Nova greška u napadu, prilika Kinezima da odu na plus 5. Zaslužili su budimo iskreni. Lacković šepa. Sve dobre informacije s ove utakmice, zar ne?

10' Vori daje gol i glumi da se veseli, ali zna da ga čeka kazna kasnije.

9' I dalje se sramotimo, kao da igramo protiv milijardu Kineza, a ne njih sedam. Iz penala jedan ćelaviji zabija za +3. Šprem s crte promašuje, Kinezi u kontri odlaze na 8:4. Ako smo odlučili izgubiti iz taktičkih razloga, onda smo za sada na pravom putu.

8' Ne, ne, prejaki su Kinezi čini se, Zhang (ili tako nekako) zabija za 6:4. Mislim da smo se obranili možda u jednom ili najviše dva napada do sada. S druge strane promašaja koliko ti srce poželi, ali što drugo i očekivati protiv tako sjajne obrane kao što je kineska.

6' Evo Mirze za smanjivanje vodstva Kineza na 3:4. Imamo ih sad dečki, imamo ih! Vjerujte da možemo pobijediti, Kinezi nisu nepobjedivi! Ili ipak jesu, drugi gol Haoa za 5:3.

4' Ok, razumljivo da ćemo ući malo opuštenije u ovu utakmicu, no baš da ćemo gubiti 3:0, to nije ok. Evo konačno gola naših, Lacković.

2' Nevjerojatno, ali Kinezi vode. Štoviše, upravo su poveli 2:0, uz dva promašaja naših i dva pogotka domaćina. Ozbiljnosti malo ljudi. Promašuje i Metličić.

0' Najvažnija vijest je ipak da će Ivano Balić biti spreman za četvrtfinale, štoviše, izgleda da je spreman za Kinu!! Naime, Balić kreće u prvoj postavi. Što se samog susreta tiče - Kinezi su do sada nastradali od svih, pa tu problema nikakvog ne bi smjelo biti. Koje će to nama mjesto u skupini donijeti i kojeg protivnika u četvrtfinalu - puno je još prerano reći.

0' Početak dvoboja Hrvatske i Kine zakazan je za 9.45 po hrvatskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!