Ostali sportovi

"Dream Team" ponovno uvjerljiv

Sanja Čalić, Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 18.08.2008.
"Dream Team" ponovno uvjerljiv
Foto: EPA

U izravnom dvoboju za treće mjesto u skupini B košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama Grčka je uvjerljivo svladala Kinu. Iako su u prvoj dionici imali malih poteškoća s Angolom, Španjolci su u nastavku susreta rutinirano ostvarili vrlo uvjerljivu pobjedu. "Dream Team" je još jednom uvjerljivom predstavom stigao do svoje pete pobjede u Pekingu, ovog puta protiv reprezentacije Njemačke...

Grčka - Kina 91:77

Borba za treće mjesto u Skupini B, odvijala se između domaćina Kineza i Grka, koji očito nisu željeli dopustiti da im se dogodi isto što i Njemačkoj pa su već od samog početka preuzeli kontrolu nad rezultatom. Odvajati su se počeli sredinom prve četvrtine, a do kraja poluvremena razlika je dosezala i do +24 za raspoložene Grke. Kinezi su imali nevjerojatnih 0/14 za tri poena u prvom poluvremenu koje je završilo vodstvom Grka 46:24.

Kinezi ponovno pronalaze svoj šut i treću dionicu pobjeđuju 30:23, ali dalje od toga nije išlo. Grci su kontrolirali utakmicu do samog kraja i ušli u mirnu završnicu. Pobjeda od 91:77 donijela je Grcima treće mjesto, dok će Kinezi u četvrtfinalu igrati protiv Litve. Grke je predvodio Vasileios Spanoulis s 19 poena i šutom 8/10. Solidan je bio i Ioannis Bourousis koji je također ubacio 19 koševa za Grke koje u četvrtfinalu očekuju Argentinci.

Yao Ming (18 poena za 18 minuta) i Yi Jianlian (11 poena), igrači NBA-a priredili su svojim gledateljima kvalitetnu igru i predvodili svoju momčad koja je prerano upala u preduboku rupu iz koje se više nije mogla iskopati, odnosno izvući preokret. Zhizhi Wang ubacio je 14 poena.


Angola – Španjolska 50:98

Iako je momčad Angole možda i iznenadila Španjolce u prvoj dionici koju su i osvojili, naši su protivnici u četvrtfinalu u drugih deset minuta ipak posložili svoje redove i pojačali obranu koja je Angolu limitirala na svega sedam poena, za razliku od 23 iz prve četvrtine. Španjolcima je to donijelo i anuliranje zaostatka te prelazak u vodstvo od deset poena na poluvremenu što je bio mnogo realniji rezultat.

Sjajni Pau Gasol predvodio je svoju momčad koja je silovito ušla u drugi dio i nemilice trpala lopte u protivnički koš, iskoristivši potpunu prevlast u skakačkom dijelu, kao i velik broj izgubljenih lopti Angole. Prednost Španjolaca iz trenutka u trenutak postajala je sve većom, od plus 30 na ulasku u završnu četvrtinu, pa do konačnih 48 poena razlike.

Najraspoloženiji u redovima španjolske momčadi Pau Gasol postigao je 31 poen uz samo jedan promašaj (13/14), a tome je pridodao devet skokova i dvije asistencije. S druge strane, jedini s dvoznamenkastim učinkom u momčadi Angole bio je Mingas s ubačenih deset koševa i pet skokova.


SAD - Njemačka 106:57 (53:29)

Još je jedna odlična utakmica iza SAD-a koji je ponovno, ovog puta protiv Njemačke u prosjeku zabijao dva za njemački jedan koš. U odličnoj prvoj četvrtini posebice za Dwighta Howarda (22 poena, 10 skokova) Amerikanci su napravili odličnih +19 koje su do poluvremena povećali na ogromnih +24 poena razlike.

U istom ritmu nastavljaju i kroz drugo poluvrijeme gdje smo u nekoliko navrata mogli uživati u prekrasnim kombinacijama s Dwayaneom Wadeom (13 poena) na čelu. S druge strane, očekivano, najbolji je bio Dirk Nowitzki (14 poena, 8 skokova), a treba spomenuti i solidnog Jan-Hendrika Jaglu koji je uz deset poena skupio šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!