Ostali sportovi

Povratak Balića u lakoj pobjedi

Tomislav Pacak, Ivana Strahija • ponedjeljak, 18.08.2008.
Povratak Balića u lakoj pobjedi
Foto: FaH

Povratak Ivana Balića na parket najvažnija je vijest iz utakmice protiv Kine koju je hrvatska rukometna reprezentacija lagano dobila. Nakon slabog i razočaravajućeg starta, Balić i društvo ubacili su u višu brzinu i nedoraslog protivnika svladali s 33:22

Iskreno, prvih bismo 25 minuta susreta Hrvata s Kinom najradije zaboravili. Sve ono što smo mi promašili Kinezi su zabili, a od naše su obrane radili što god su htjeli. S druge strane, košarkaški potkovani Kinezi jako su dobro branili svoj šesterac, i tjerali naše reprezentativce na ishitrene i neprecizne šuteve.

Premda smo znali da Pero Metličić na ovim Olimpijskim igrama jednostavno nema svoj dan, i kapetan je razočarao kad je trebalo zaustaviti napredak Kineza do +5 u 15. minuti.

No, tada je na sreću proradila Balićeva asistencija, pa uz njegovu pomoć Vori, Sulić i Džomba izjednačuju, a Dominiković nas vodi na +1. Ko da je to otvorilo branu kreće simultanka Šprema s Kinezima, a do kraja prvog dijela smo na lagodnih 17:13.

U drugom dijelu naša je reprezentacija nastavila s pogocima. Na listu se strijelaca upisao i Duvnjak, obrana je konačno počela zaustavljati Kineze i se do samog kraja išlo je kao podmazano. Konačnih 33:22 realni je pokazatelj snage naše reprezentacije.

Koliko je god prvi dio bio slab, ipak nam je pokazao da kad se i nađemo u crnoj rezultatskoj rupi, "žuta minuta" ne mora nužno potrajati, a isto tako i da se znamo iskopati iz teške situacije. No, uzevši u obzir jačinu ekipa u skupini B, našim ćemo Kaubojima preporučiti da u četvrtfinalu krenu punom snagom od prve sekunde, jer protiv tehnički vještije i taktički zrelije reprezentacije od Kineza, ovaj današnji povratak ne bi prošao tako lako.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!