Nogomet

"Zaboravimo Euro"

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 18.08.2008.
"Zaboravimo Euro"
Foto: Davor Sajko

Mladi Ivan Rakitić smatra kako treba zaboraviti nesretan poraz u Austriji i okrenuti se budućnosti...

Hrvatska reprezentacija okupila se u nedjelju navečer u zagrebačkom hotelu Sheraton, a nakon toga su otputovali u svoju bazu u Čatežu. Tamo se pripremaju za dvoboj sa Slovenijom, koji je na rasporedu u srijedu navečer, a mnogo se i tom prilikom očekuje od veznjaka Ivana Rakitića. Mladi hrvatski reprezentativac zablistao je u posljednjoj utakmici u dresu Schalkea, pa se mnogo očekuje od njega i u Mariboru.

Rakitić je neupitno u netom završenom vikendu ostavio najbolji dojam od svih Hrvata koji igraju diljem Europe. Velike zasluge ima i njegov trener Fred Rutten. "Novi nas je trener jako dobro posložio, a od velike je važnosti i to što mnogo razgovara s igračima. Ja se osjećam u potpunosti spremno, zdrav sam i sve je u najboljem redu. Trenutno igram u Schalkeu više kao polušpica, ali mi je manje važno na kojoj poziciji u klubu igram", kazala je hrvatska sedmica.

Slovenske novinare zanimalo je što misli o njihovoj reprezentaciji i kojeg igrača poznaje iz kadra. Odgovorom vjerojatno i nisu bili oduševljeni s obzirom da je Rakitiću poznat tek jedan slovenski reprezentativac. "U slovenskoj reprezentaciji poznajem samo Milivoja Novakoviča, koji nastupa u Bundesligi za Köln", rekao je Rakitić, a zatim ipak i dao koji kompliment našem zapadnom susjedu. "Slovenija je uvijek neugodna reprezentacija koja ima organiziranu i dobru momčad. Ipak, ukoliko odigramo onako kako znamo, vjerujem da ćemo pobijediti."

Zabije li kojim slučajem Rakitić Sloveniji, bit će jednako sretan kao da je zabio Brazilu... "U reprezentaciji je svaki gol bitan. Nije bitno igramo li pritom protiv Slovenije ili Brazila. Drukčiji je tek osjećaj kad se zabija za klub, jer je ipak neusporedivo ljepše zabiti u reprezentativnom dresu", objasnio je mladi veznjak.

Bolni poraz na Europskom prvenstvu u dvoboju s Turskom i dalje je tema, ali Rakitić vjeruje da je došlo vrijeme da to napokon ostavimo iza sebe. "Što je bilo, bilo je. Zaboravimo Euro, o tome više ne treba pričati, to je sada iza nas."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!